– Moussa er veldig lei seg

Men vil ikke selv snakke om utvisningen på Lerkendal.

Eliteserien fotball 2016: Rosenborg-Tromsø.

Gikk i svart. Sofien Moussa fikk to gule kort i løpet av få sekunder på Lerkendal søndag. Heller ikke dagen etter utvisningen ville han snakke med pressen om det som skjedde.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Søndag fikk Tromsø-spissen Sofien Moussa to gule kort – og dermed rødt kort – i løpet av få sekunder mot Rosenborg på Lerkendal. Etter kampen folot han stadion uten å snakke med media.

Heller ikke dagen derpå ønsket Moussa å snakke med journalister om hva som fikk han til å oppføre seg «uakseptabelt» på stillingen 2-1 til RBK – og med få minutter igjen å spille.

– Moussa er veldig lei seg. Og har bedt meg om å beklage til alle supporterne til klubben. Og han kommer selv til å ta en runde med lagkompisene og støtteapparatet i TIL. Han gjorde en feil handling. Og det vet han veldig godt selv, sier sportssjef i TIL, sportsdirektør Svein-Morten Johansen, til NRK.

Supportere reagerte

Han snakket med Moussa på vei hjem fra Trondheim. Men aksepterte at spissen ikke ville le seg intervjue ved ankomst Alfheim.

– Han er litt nedimellom nå. Og det må vi bare... Vi må ta vare på han også. Og beskytte han litt. Og så sier han til meg at han kommer sterkere tilbake. Og få sagt at at han beklager til alle rundt klubben.

Svein-Morten Johansen

Sportsdirektør Svein-Morten Johansen har blitt bedt av Sofien Moussa om å beklage oppførselen hans mot RBK.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

En rekke TIL-supportere reagerte sterkt på oppførselen til Moussa.

«Som en usikra granat», skrev en av Isberget sine medlemmer på Facebook.

Tromsø-trener Bård Flovik sa etter kampslutt av det som skjedde var «uakseptabelt».

Kan få reaksjon fra klubben

Men om Moussa vil bli straffet av klubben – i tillegg til at han må sone sin tredje karantene denne sesongen – det vil ikke sportsdirektøren si så mye om.

– Bård Flovik sa i går at dette var uakseptabelt for oss som klubb. Det er vår holdning. Resten behandler vi internt.

– Betyr det at dere vil vurdere om klubben skal komme med en reaksjon – i tillegg til den straffen spilleren får fra NFF?

– Vi behandler slike ting internt. Og det blir en slags kommunikasjon mellom ledelsen i klubben, altså trenerapparatet, og Moussa, sier Johansen.