NRK Meny
Normal

– Loven gjelder også for russen

Slåsskamp, støy, og fest – russefeiringen er offisielt i gang etter en høylytt russedåp natt til søndag. Politiet fikk mye å gjøre i kveldstimene, men uten de mer alvorlige hendelsene.

Russ

Politiet er ikke bekymret for de kommende ukene med russefeiring, men understreker at loven er lik for alle.

Foto: NRK

I Troms politidistrikt har det vært en travel natt: mer enn 50 loggførte meldinger har kommet inn i systemet. Operasjonsleder Eirik Kileng sier at det heldigvis ikke var noen alvorlige hendelser.

– En person ble sendt til legevakta etter er på sykehuset med mulig hodeskade, men han har mest sannsynlig bare ramlet og slått seg. Ellers er det en promillekjøring. Det har vært mange meldinger og telefoner, men lite store hendelser. Det har stort sett vært klager på for høy musikk og støy, sier Kileng.

Ikke bekymret

I Telegrafbukta i Tromsø ble det arrangert russedåp, og i den anledning hadde politiet ekstra mannskap på stedet. Kileng sier at de til tross mange meldinger ikke er bekymret for ukene som kommer.

– Det er jo slik det bruker å være på denne tiden. Det går mot lysere tider, som betyr flere folk i byen og mer arbeid for oss. Det ser vi hvert år.

Rundt 40 biler skal ha vært samlet på Mandelasletta i går, noe som førte til mye støy for beboerne rundt. Etter anmodning fra politiet roet russen seg.

– Ikke andre regler for russ

Klokken 03.00 i natt la politiet ut en melding på Twitter om at det ikke er andre regler for russ.

Kileng sier det kommer av alle klagene på høy musikk, og at det ofte er slik i starten på russetiden.

– Den samme loven som gjelder for alle andre gjelder også for dem, de kan ikke forstyrre natteroen til folk bare fordi de er russ. Men etter hvert bruker det å gå seg til med at de flytter seg ut av tettbebygde strøk der de ikke blir klaget på.

Han ønsker russen en fin feiring, og håper de tar vare på hverandre i tiden som kommer.