NRK Meny
Normal

– Hvis dere etablerer Venusberget kommer ballene til å renne inn

Avtroppende ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort har foreslått å opprette en supportergjeng for Tromsø idrettslag med navnet «Venusberget».

Jens Johan Hjort vil opprette Venusberget

Jens Johan Hjort sier at de aller fleste har tatt utspillet hans med humor.

Foto: NRK/Twitter

Han vil at alle kvinnene i Tromsø skal «gå kvinner av huse», og komme seg på kamp slik at Tromsø Idrettslag begynner å vinne kamper igjen og får flere baller i mål.

Jens Johan Hjort sier responsen har vært bra.

– Jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger på dette. Det er flere som ser på muligheten for å etablere et felt på Alfheim med kvinner som skal heie «Gutan» fram til seier, vel å merke med klærne på, sier Hjort i et intervju med Nitimen på NRK.

– Datt dessverre bare ned i hodet på meg

Bakgrunnen for navnet er ifølge Hjort at man har «Apeberget», Tromsø har «Isberget» og i Alta er det «Steinberget».

– Så slo det meg at det å lage en egen avdeling på stadion med jenter som heier på «Gutan» ville være kult. Da datt dessverre bare «Venusberget» ned i hodet på meg.

Den avtroppende Tromsø-ordføreren la søndag kveld, etter nok en TIL-kamp uten seier, dette ut på Twitter:

«Klart TIL berger plassen! Kjære Tromsø-damer: det er i deres hender. Hvis dere etablerer Venusberget kommer ballene til å renne inn #T(I)L»

– Det var et lite ordspill, det var det. Men de jeg har snakket med har tatt dette med humor, de er jo nordlendinger. Foreløpig har jeg bare registrert én som mener at dette var et meget lavt selvmål, men det får vedkommende stå for selv. Jeg tror at hvis du blir provosert av dette, så betyr det at fantasien din løper løpsk. Det må man ta på egen kappe, humrer Jens Johan Hjort.

Har flere arbeidsteser om stemningstiltak

Personen han sikter til er Hans Kristian Amundsen, som er sekretariatsleder for Arbeiderpartiet. Amundsen la dette ut på Twitter mandag:

Laster Twitter-innhold

Selv er ikke Jens Johan Hjort i tvil om at det er mange som kunne tenkt seg å stå på «Venusberget-feltet» på Alfheim, hvis det var et.

– Det er den ene arbeidstesen jeg har, at vi må lage «Venusberget». Men jeg har også tenkt på «Istappan», en avdeling på Alfheim med barn som roper, og da kan man få en slags vekselvisning. Da kan «Isberget» rope til «Venusberget», som roper videre til «Istappan». Da får du stemning på stadion.