NRK Meny
Normal

26 millioner til ungdomshus: – Dette vil vi tjene på i framtiden

Tromsø kommunestyre sier ja til å utvide låneramma til kultur- og ungdomshus i den gamle brannstasjonen i sentrum med 26 millioner kroner.

Alle hjerter gleder seg.

Ungdomshuset Tvibit skal flytte inn på den gamle brannstasjonen sammen med helsestasjonen for ungdom og Kompetansesenter for rock i Nord-Norge (KOFOR).

Foto: Ingrid Leithe

Her skal det bli en samlokalisering av ungdomshuset Tvibit, regionalt senter for rytmisk musikk og helsestasjon for ungdommer. 12 av kommunestyrerepresentantene stemte imot.

Martha Hofsøy fra Arbeiderpartiet argumenterte for å øke lånerammen for prosjektet.

– For å ta det økonomiske først, så vil vi faktisk tjene på det i framtiden. Fordi vi slipper leieutgiftene vi har på de lokalene vi bruker i dag. Ikke bare er det økonomisk gunstig, men det blir også mye bedre når vi får større lokaler og mulighet til å samlokalisere alle disse tingene. Vi heier veldig på det og synes det er en god investering, sier Hofsøy til NRK.

Den gamle brannstasjonen som er 3000 kvadratmeter skal totalrenoveres og prosjektet har en prislapp på over 100 millioner kroner.

– Vi kommer til å se resultater i framtiden

Hun mener det er helt riktig å bruke over 100 millioner kroner på lokalet som ligger midt i sentrum, selv om andre politikere mener kommunen hadde tjent på å bruke bygget til noe annet.

– Det er en helt riktig prioritering. Vi kommer til å se resultater av dette i framtiden. Både med at musikere vokser opp og får blomstre i huset, dansere og filmproduksjon. Og ikke minst helse og psykisk helse som skal være i samme hus.

– Dette er ikke fornuftig

Brannstasjonsprosjektet fikk støtte av 34 stemmer. Ni kommunestyrerepresentanter fra Fremskrittspartiet og tre fra Høyre stemte imot. I kommunestyret var det ikke uventet at Frp gikk imot å utvide denne lånerammen.

– Vi mener at vi må prioritere de viktigste tingene i denne kommunen først. Og prioritere de prosjektene som allerede ligger klar, som for eksempel Otium. Vi synes ikke det er fornuftig å bruke så mye tid og penger på et nytt «Rockens hus» som det i realiteten er, sier Bjørn Gunnar Jørgensen fra Frp.

Bjørn Gunnar Jørgensen

Bjørn Gunnar Jørgensen fra Frp mener det finnes viktigere ting å bruke penger på i kommunen.

Foto: NRK