NRK Meny
Normal

Vil slåss for fangeleir i Fyresdal

Senterpartiet er kritiske til den foreslåtte nedlegging av Arendal fengsel, avdeling Kleivgrend i Fyresdal kommune.

Kleivgrend fengsel

Kleivgrend er en avdeling under Arendal fengsel.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Regjeringen vil heller bruke pengene på leie av plasser i Nederland, sier Jenny Klinge (Sp).

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2016 blir det foreslått å legge ned den såkalte skogsleiren Kleivgrend i Fyresdal, som er en avdeling under Arendal fengsel. Fengselet er tidligere omtalt som Norges mest åpne fengsel.

Senterpartiet er kritiske til den foreslåtte nedleggelsen og mener det ikke foreligger noen faglig begrunnelse for dette.

– Dette kommer som et resultat av at regjeringen ønsker å bruke de store pengene i utlandet, ved å leie plasser i Nederland, fremfor å prioritere viktig kapasitet i Norge, sier Senterpartiets justispolitiske talskvinne, Jenny Klinge.

– Uheldig

Jenny Klinge

Jenny Klinge er Senterpartiets justispolitiske talskvinne. Nå vil hun redde soningen ved Kleivgrend fengsel i Fyresdal.

Foto: Bernt Sønvisen

Klinge mener at en nedleggelse vil være uheldig både for innsatte, ansatte og lokalmiljø.

– Regjeringens stadfestelse av nedleggingen av Kleivgrend i Fyresdal er kun et uttrykk for sentralisering og at man ikke tenker innhold i soningen, sier hun.

I august skrev Aftenposten at Kriminalomsorgen foreslår å legge ned 27 av de 60 fengslene som finnes i Norge, deriblant lille Kleivgrend i Fyresdal, en avdeling tilhørende Arendal fengsel.

– De innsatte har ikke følelsen av å sitte i et fengsel her. Vi har ingen gjerder, noe som gjør at de som soner får en slags indre frihet, og blir roligere. Det er det unike ved åpen soning, sa seksjonsleder Hans Petter Jakobsen til NRK.

Klinge sier at Senterpartiet skal gjøre det de kan for at avdelingen skal beså.

– Tilbudet i Vest-Telemark har et godt innhold i soningen, og bidrar til å føre domfelte tilbake til samfunnet på en god måte. Slike tilbud trenger vi flere av i fremtiden, ikke færre, sier Klinge.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball for kvinner ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.

 • Syklist køyrd til legevakt

  Den mannlege syklisten som kolliderte med ein bil, blir køyrd til Porsgrunn legevakt av ambulansen.