NRK Meny
Normal

Vil ha Bamble-fisk

Folk i Skien vil ha fisk fra Bamble, men det er delte meninger om boikott.

Langesund Fisk har mistet sin kontrakt med Norgesgruppen, og dermed er bedriften stengt ute fra markedet i Grenland. Blant butikkene som blir rammet av dette er Matvarehuset Ultra på Herkules Stormarked i Skien. Norgesgruppens jernklo har allerede et godt grep om butikkjedene. Da NRK tok kontakt med butikken, fikk vi ikke snakke med verken kunder eller ansatte, men ble direkte henvist til Norgesgruppen.

- Pengene har makta! 

Men folk utenfor butikken hadde klare meninger om saken.

- De store varekjedene gjør som de vil.

- Tåpelig! Vi burde jo ha fersk fisk fra Grenlands-distriktet.

- Forferdelig! Trist!

Enkelte har gått så langt som å foreslå en boikott av Norgesgruppens butikker, men det er delte meninger blant dem vi har snakket med.

- Jeg tror ikke på boikott. Pengene har makta!

- Ja, en boikott kan kanskje være en løsning?

 • To til sykehus med luftambulanse

  En person er fraktet med luftambulanse til Haukeland og en til sykehuset i Skien etter at en personbil og en lastebil kolliderte litt før 19.30 fredag kveld. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. E 134 er åpen for trafikk.

 • En person fastklemt etter kollisjon

  En person sitter fastklemt etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E134 ved Vinjesvingen fredag kveld. To luftambulanser er på stedet. Totalt personer er skadd etter ulykken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Kollisjon mellom bil og lastebil

  En lastebil og en personbil har kollidert på Vinjevegen i Vinje. Skadeomfanget er foreløbig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet. Ifølge Vegvesenet er E134 stengt ved Vinjesvingen, mellom Haukeli og Seljord.

 • Flere innbrudd på Bratsberg

  Politiet har mottatt meldinger om flere innbrudd i hus på Bratsberg i ettermiddag. Det er blant annet stjålet gjenstander i sølv. Politiet etterlyser tips i saken.