NRK Meny
Normal

Vil ha Bamble-fisk

Folk i Skien vil ha fisk fra Bamble, men det er delte meninger om boikott.

Langesund Fisk har mistet sin kontrakt med Norgesgruppen, og dermed er bedriften stengt ute fra markedet i Grenland. Blant butikkene som blir rammet av dette er Matvarehuset Ultra på Herkules Stormarked i Skien. Norgesgruppens jernklo har allerede et godt grep om butikkjedene. Da NRK tok kontakt med butikken, fikk vi ikke snakke med verken kunder eller ansatte, men ble direkte henvist til Norgesgruppen.

- Pengene har makta! 

Men folk utenfor butikken hadde klare meninger om saken.

- De store varekjedene gjør som de vil.

- Tåpelig! Vi burde jo ha fersk fisk fra Grenlands-distriktet.

- Forferdelig! Trist!

Enkelte har gått så langt som å foreslå en boikott av Norgesgruppens butikker, men det er delte meninger blant dem vi har snakket med.

- Jeg tror ikke på boikott. Pengene har makta!

- Ja, en boikott kan kanskje være en løsning?

 • Havnet i elva etter utforkjøring

  En varebil kjørte av veien ved Grova i Drangedal like før 18.00 tirsdag kveld. Bilen havnet på taket i ei elv. Det var to personer i bilen. Begge ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark med ukjent skadeomfang, den ene i luftambulanse.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8
 • Dyrare søppel neste år

  Søppeldunken blir dyrare for nesten alle i Grenland frå nyttår. Den største auken kjem i Porsgrunn, skriv Varden. Anne Berit Steinseth i Grenland Renovasjon seier at det er kommunane som fastset prisane, og at dei vil variere frå år til år.

  Søppel, søppeldunker i Karasjok
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK
 • Nytt akuttmottak på Notodden

  Sjukehuset på Notodden får eit nytt og betre akuttmottak. Frå midten av januar flyttar akuttmottaket til større lokale i fyrste etasje, noko som blir betre for både pasientar og tilsette, skriv sjukehuset i ei pressemelding.

  Sykehuset på Notodden
  Foto: Anne Lognvik / NRK