NRK Meny

Vil bli folkets matfavoritt

MOGEN/VINJE (NRK): Den nye kokken på Mogen turisthytte satser knallhardt på å forsvare favorittstempelet som «Norges nydeligste mathytte».

Torsten Klovholt

VIL BLI BEST: Kokk Torsten Klovholt byr på kulinariske opplevelser på Mogen turisthytte.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Nå er det middag!

Vertskap ved Mogen turisthytte, Marthe Isaksen ringer med ku-bjella og kaller gjestene til dekket bord.

Middagen er et av mange høydepunkt for turistene som kommer slitne og sultne til Mogen turisthytte etter en lang dag på vandring.

Favorittstempel

Hytta sørøst på Hardangervidda er kjent for å utmerke seg for gode matopplevelser, og i fjor kåret lesere av UT.no Mogen turisthytte til folkets matfavoritt. Nå satser de knallhardt på å vinne folkets gunst, også i år.

På kjøkkenet er det den 20 år gamle kokken Torsten Klovholt som sørger for den kulinariske festen, sammen med kjøkkenassistent Ole Lyngmyr. De vil videreføre gamle mattradisjoner med en egen vri. De vil bruke gode og lokale råvarer fra bøndene i området.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ole Lyngmyr og Torsten Klovholt

Kjøkkenassistent Ole Lyngmyr og kokk Torsten Klovholt forbereder dagens middag til gjestene på hytta.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

– Vi har sett på den gamle menyen og tatt med oss det beste, som folk likte best. Så har vi kombinert den med våre egne ideer, sier Klovholt.

Det fristes med gode smaker når du kommer til dekka bord på en av Hardangerviddas mest populære destinasjoner. Mens du planlegger neste dags utflukt, tryller kjøkkengjengen fram treretters kortreist gourmet.

Nytt vertskap på Mogen

Det nye vertskapet på Mogen turisthytte, Kyle O'Donoghue og Marthe Isaksen er ambisiøse på vegne av teamet de har med seg på hytta.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Her er det ikke skummamelk. Vi bruker helmelk, kremfløte og ekte smør i matlaginga. Det skal ikke stå på kaloriene. Det er ikke til å bli slank av, men jeg tror folk hadde blitt opprørt om de hadde kommet hit og fikk slankemat. De fleste som kommer hit etter tur er sultne, sier kokken, som har ambisjoner om å forsvare tittelen som Norges nydeligste mathytte.

Utfordrer til kokkekamp

Det nye vertskapet på Mogen, Marthe Isaksen og Kyle O'Donoghue har klare mål om å leve opp til de forrige driverne.

– Vi skal ikke bare forsvare tittelen, vi vil også forbedre. Vi innser at dette blir som å hoppe etter Wirkola, men vi må prøve å holde på de gode mattradisjonene Mogen har blitt kjent for, sier ekteparet.

Jon Atle Holmberg

Daglig leder i Telemark turistforening, Jon Atle Holmberg tror fjellhyttene i Telemark blir populære i år også.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Nå utfordrer Telemark turistforening andre hytter til kulinarisk kamp. For daglig leder Jon Atle Holmberg tror Telemark har gode muligheter til å bli folkefavoritt.

– Hvis ikke de andre turisthyttene på fjellet virkelig legger seg i selen stikker Telemark turistforening, Kalhovd og Mogen, av med første og andreplass. Jeg er helt sikker, smiler Holmberg lurt.