NRK Meny
Normal

Velta med nytt NM-gull

Lørdag ble Rune Velta (25) norsk mester individuelt i normal bakke. Søndag fulgte han opp med et nytt NM-gull i hopp, denne gang sammen med tre lagkamerater fra Akershus i lagkonkurransen.

Rune Velta

Rune Velta tok sitt andre NM-gull på to dager da Akershus vant lagkonkurransen i Tveitanbakken søndag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Velta var naturlig nok ankermann for Akershus etter at Tom Hilde, Halvor Egner Granerud og Kim Rene Elverum Sorsell hadde vært først ute for idrettskretsen sin.

Oslo Skikrets fulgte på med sølvmedalje. Den 17 år gamle kombinertløperen Jarl Magnus Riiber var sitt lags beste. De tre øvrige som hoppet for Oslo var Joachim Hauer, Richard Haukedal og Phillip Sjøen. Oslo var 48 poeng bak Akershus.

Pallen laghopp

Akershus på toppen av pallen, Oslo skikrets fikk sølv, mens Oppland tok bronsen.

Foto: Heddal hoppgruppe

Tett kamp om sølvet

Fredrik Bjerkeengen, Andreas Granerud Buskum, Robert Johansson og Kenneth Gangnes hoppet Oppland inn til bronse, og de var bare 2,5 poeng bak sølvplasserte Oslo.

Det ble et flott arrangement i Tveitanbakken utenfor Notodden. Arrangøren Heddal IL hoppgruppe fikk mye ros for rennene.

– Det har vært veldig bra. Alt har gått etter planen. Vi har til og med fått skryt fra sentrale aktører i skiforbundet som er veldig fornøyd med avviklingen av Norgesmesterskapet, sier Kim Richard Bjørndalen i Heddal hoppgruppe.

Kim Richard Bjørndalen

Kim Richard Bjørndalen i arrangørklubben Heddal IL er fornøyd etter to dager med Norgesmesterskap i Tveitanbakken.

Foto: Heddal hoppgruppe

Også landslagstreneren synes Tveitanbakken leverte.

Les også:

– Landslagstrener Alexander Stöckl spurte om de kunne bruke bakken til trening på høsten, så det var veldig moro, sier Bjørndalen.

(NTB/NRK)

 • E134 åpen igjen

  Et utenlandsk vogntog har sperret veien i Røldal. Nå er det fjernet, forteller Espen Vågslid

  vogntog sperrer e134 Røldal
  Foto: Espen Vågslid
 • Porsgrunn Pirates vant sølv

  Porsgrunn Pirates Rugby Klubb tapte laurdagens NM finale mot Stavanger Storm. Gutane frå Grenland smakte på gull, men reiste heim med sølv. Stavanger Storm vant kampen 48-24, og kan krone seg sjølv som Norges beste rugby league klubb.

  Porsgrunn Rugby NM Finale i Kristiansand
  Foto: Karl-Fredrik Velle
 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.