NRK Meny
Normal

Varsler bedre tider for elbil

BAMBLE (NRK): Snart skal det bli lettere å kjøre rundt i Telemark med elbil. Fylkeskommunen vil ha mange nye ladestasjoner. Elbilforeningen er fornøyd.

Geir Elsebutangen

Leder i elbilforeningen i Telemark, Geir Elsebutangen mener det har vært svært lite utbygging av ladestasjoner i fylket, men at det nå begynner å bedre seg.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

- Telemark har vært et sort hull for elbiler, men nå er situasjonen i ferd med å snu, sier leder av elbilforeningen i Telemark og Vestfold, Geir Elsebutangen.

Telemark fylkeskommune lyser ut 400.000 kroner til etablering av flere hurtigladestasjoner i Telemark.

– Blant de dårligste på utbygging

I lang tid har det vært vanskelig for el-bilsjåfører å komme seg mellom Oslo og Sørlandet, på grunn av mangel på hurtigladestasjoner langs E18 i Telemark.

Her ser du hvor det er ladestasjoner i Telemark.

Nå har det kommet en ladestasjon langs E18 i Bamble, snart kommer det en på Moheim i Porsgrunn. Elsebutangen mener det nå mangler mulighet for hurtiglading i Kragerø-området og fra E18 til E134 og langs denne europaveien.

Ladestasjon

Det er ladestasjoner som dette som fylkeskommunen ønsker flere av omkring i fylket.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

– Vi er nok blant de dårligste når det gjelder utbygging, så der har vi en jobb å gjøre. Nå er det veldig bra at fylkeskommunen stiller opp. Jeg håper vi også kan få kommunene med på dette spleiselaget i større grad.

Vil redusere «rekkevidde-angsten»

Hilde Andersen i Fylkeskommunen håper kommersielle aktører kan ta initiativ til flere stasjoner langs E18, rv 36 og E134.

– Vi ønsker å tilrettelegge for økt bruk av elbil, både på interne reiser i fylket og på gjennomreise. Vi må redusere «rekkeviddeangsten».

I dag kan en elbileier lade på hurtiglader på Skagerak arena i Skien, på Notodden og på Lasses på Stathelle. En typisk el-bil har rekkevidde på mellom 75 og 150 km før den må lades.

For at en elbilsjåfør skal komme seg rundt blir det regna at det bør være en hurtiglader hver 5 mil.

 • Vasslekkasje på Åfoss

  På Åfoss i Skien stengde vassverket kranene i ein halv time i sekstida i kveld på grunn av lekkasje.

  Laster Twitter-innhold
 • Rådyrkalven måtte avlivast

  Viltnemnda kom til Håvundvegen for å hjelpe til med ein rådyrkalv som var i klem under ein høyball. Kalven måtte dessverre avlivast, melder politiet.

 • Rykkjer ut for å hjelpe rådyrkalv

  Politiet rykkjer ut til Håvundvegen for å hjelpe ein innringar med å få laus ein rådyrkalv som er klemt under ein høyball.

 • Finn ikkje ut kva forureininga er

  Politiet finn ikkje ut kva den sotaktige forureininga i Frierfjorden er, og har avslutta saka. Det vart fyrst meldt om eit oljeflak utanfor Rafnes industriområde, men undersøkingar viste at det ikkje dreia seg om oljesøl. Stoffet vil løyse seg opp og har ingen miljømessige konsekvensar.

  Forurensing Frierfjorden
  Foto: Robert Hansen / NRK