NRK Meny
Normal

Ung kvinne i rideulykke – fraktet til sykehus

En ung kvinne ble kastet av en hest i Porsgrunn, og sparket av denne. Hun er fraktet til sykehus med ambulanse.

Det skjedde søndag ettermiddag en rideulykke i Porsgrunn.

En hest steilet, og en 27 år gammel kvinne fra Birkeland i Agder ble så kastet av hesteryggen. Etterpå skal hesten ha sparket kvinnen og hun fikk hesten over seg, ifølge politiet i Telemark.

Fraktet med ambulanse

Både ambulanse, politi og ambulansehelikopter rykket ut til stedet umiddelbart etter at varslingen kom fra AMK (Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral), like etter klokken 16.

– Tilstanden ser ut til å være stabil, men hun er fraktet til sykehus med ambulanse, sier operasjonsleder Tor Ragnar Steffensen til NRK, klokken 16.40.

Moderate skader

Sykehuset Telemark opplyser at kvinnen har moderate skader.

Ulykken skjedde på Vallemyrene i Porsgrunn, hvor Grenland ryttersportsklubb holder til.

Det er i dag et nasjonalt større stevne på stedet, som en del av den såkalte Norgesserien, og det er i forbindelse med dette stevnet at ulykken skjedde.

 • To år fengsel for vald

  Ein mann i 40-åra frå Porsgrunn er i Nedre Telemark tingrett dømt til to år fengsel for vald, bortføring og truslar. Tiltalte skal ha mishandla ein mann og låst han inne i eit bustadhus. Den fornærma fekk mellom anna velja kva slags patron han helst ville bli skote med.

 • Personbilar kan passere på Fv. 355

  På fylkesveg 355 i Fyresdal, på strekninga Tjønnefoss – Krossli, er det nå redusert framkome på grunn av bilberging. Personbilar kan passere.

 • Fv. 355 stengt for større køyretøy

  Fv. 355 er stengt for større køyretøy ved Fyresdal mellom Tjønnefoss og Krossli. Eit vogntog står fast. Berre personbilar kan passere. Bergingsbil er på veg, ifølgje Statens vegvesen.

 • Fleire utan straum i dag

  Skagerak Nett har i dag nye straumbrot fleire stader. Tysdag ettermiddag er 1600 kundar utan straum, fordelt på ni kommunar i Telemark og Vestfold. Alt mannskap arbeider med rydding og førebygging.