NRK Meny

Undersøker unike kirkemalerier

Da det begynte å drysse mur av taket i den lille kirka Nes i Sauherad, slo kirkeverge Trond Haugen alarm. For taket består av unike malerier fra 1200-1300-tallet. Nå undersøker konservator Peder Bøllingtoft kirken for å hindre tap av en nasjonal skatt. Se mer i klippet under. (Reporter: Solfrid Leirgul Øverbø/ Foto: Berit Heggholmen)

Da det begynte å drysse mur av taket i den lille kirka Nes i Sauherad, slo kirkevergen alarm. For taket består av unike malerier fra 1200-1300-tallet. Nå undersøker danske konservatorer kirken for å hindre tap av en nasjonal skatt.
 • Satt fast i heis

  Skien brannvesen rykket søndag kveld ut til Håvundveien for å bistå personer som satt fast i en heis.

 • Stoppet sjåfør med narkotika

  En 18 år gammel mann er stanset av politiet i Porsgrunnsveien og mistenkt han for ruspåvirket kjøring. Både sjåfør og passasjer var i besittelse av mindre mengder narkotika. Politiet har beslaglagt førerkortet og anmeldt forholdet.

 • Får kjøpe Haga kystkafé

  Fylkeskommunen tilbyr Kragerø kommune å kjøpe eigedommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millionar kroner. Ordførar Jone Blikra seier til Kragerø Blad Vestmar at det er viktig at kommunen sikrar seg denne sentrale eigedommen på Jomfruland.

  Haga kafé på Jomfruland
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Snøskredfare i fjellet

  Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no