NRK Meny
Normal

Tror skulptur er stjålet: – Jeg er forbanna og lei meg

Gunn Berit Laskemoen fra Gvarv hadde brukt utallige dager og timer på å lage den to meter høye skulpturen ferdig. Nå er den trolig stjålet.

Gunn Berit Laskemoen/skulptur

FORTVILET: Gunn Berit Laskemoen på Gvarv fortviler over at skulpturen hun har brukt mange arbeidstimer på, nå trolig er stjålet.

Foto: Privat

– Jeg er rett og slett lei meg og forbanna. Jeg har lagt mange dager og timer ned i den skulpturen, og så er det noen som bare tar den.

Skulpturen er to meter høy, laget av smijern og skulle pynte opp på jernbanestasjonen på Gvarv.

Rundt om i bygda finnes det flere slike skulpturer, som det blir plantet blomster i, og er en del av Norsk Eplefest som går av stabelen i bygda hvert år i september. Laskemoen sier folk har blitt glad i skulpturene, og at de betyr mye for den lille bygda.

– Vi har flettet på dugnad, og lagt mye arbeid og kjærlighet ned i disse skulpturene. Jeg fikk en ekkel følelse i magen da jeg så at den var borte. Tenk at noen kan gjøre noe sånt. De må jo hatt stor bil eller henger for å frakte den bort, sier Laskemoen fortvilet.

Les også:

– Fryktelig dårlig gjort

Skulpturen lå på jernbanestasjonen på Gvarv den 30. mai. Det var siste gang Gunn Berit Laskemoen så den. Det finnes kun to av disse skulpturene, og begge er laget på bestilling.

Å ta denne skulpturen er skikkelig dårlig gjort. Vi hadde lyst til å pynte opp her på Gvarv og gjøre det hyggelig, og så er det noen som klarer å ødelegge det.

– Den er ikke så lett å gjemme bort denne skulpturen, om noen vil ha den i sin egen hage?

– Nei, den er jo stor. Jeg skjønner ikke hva den eller de som har tatt den har tenkt. Den er jo veldig synlig. Nå håper jeg bare den eller de som har tatt den gjør seg til kjenne eller leverer den tilbake, sier Laskemoen.

Vurderer å anmelde

Eivind Lønheim

Eivind Lønheim i Norsk Eplefest, sier de vurderer å anmelde tyveriet.

Foto: Privat

Styreleder i Norsk Eplefest, Eivind Lønheim sier de vurderer å anmelde tyveriet.

– Vi skal ha et styremøte i kveld, og der vil vi vurdere å anmelde saken til politiet. Vi synes det er trasig at noen har tatt skulpturen. Vi har ikke opplevd noe lignende tidligere, så dette synes vi er trist.

Gunn Berit Laskemoen håper noen har tips eller gir beskjed om noen har sett noe til skulpturen.

– Jeg håper inderlig vi får den tilbake, sier hun.

 • Fleire på tur når stien blir merka

  Fleire går på tur når stiar og turvegar blir merka. Det syner ei undersøking Norsk institutt for naturforsking har gjort. Det er særleg folk med lita turrøynsle som tek i bruk nærområda når stiane blir merka.

 • – "Kjøpte" sakshandsamar med tomter

  Fem hyttetomter står sentralt i korrupsjonssaka mot ein tidlegare byggesakshandsamar i Vinje. Det skriv Varden. Politiet meiner at selskap byggesakshandsamaren hadde interesser i fekk tomtene på gunstige vilkår, mot å hjelpe hytteutviklaren i reguleringssaker. Advokatane til dei sikta avviser påstanden.

 • Børven til Odd?

  Spissen Torgeir Børven skal tilbake til Odd. Brann og Odd er samde om overgangssummen, skriv Bergensavisen. Leiinga i Odd vil ikkje kommentere saka.

  Torgeir Børven
  Foto: Digitalsport
 • Bane Nor: Vil utsetje Vestfoldbanen

  Intercity-utbygginga på Vestfoldbanen kan bli utsett i minst eitt år, skriv Aftenposten. Det er ein rapport frå Bane Nor som viser at selskapet får problem med å planlegge arbeida. Selskapet ynskjer no å prioritere utbygginga i områda rundt Oslo.