NRK Meny
Normal

Trekker Grenland Group-gransking

NLI Eiendom trekker granskingsbegjæringen mot Grenland Group for å skape ro.

Grenland Group

NLI Eiendom har trukket granskingsbegjæringen mot Grenland Group.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Det skriver TA på nett. Aksjonæren NLI Eiendom fremsatte i sommer en begjæring om gransking av selskapet.

NLI, som eier 11 prosent av aksjene i Grenland Group, mener det er det viktigere å skape ro i selskapet, for å sikre investeringene og arbeidsplassene i selskapet.

– De siste månedene etter at vi fremmet begjæringen, har vi sett at selskapet har kommet i en slik situasjon at vi er bekymret for den investeringen vi har gjort, sier advokat i NLI Eiendom, Bjarte Røyrvik til NRK.no.

– Hallgeir Skogen er veldig glad for denne utviklingen av saken. Dette betyr at vi kan ytterligere forsterke fokus på det som er viktig, nemlig våre ansatte og våre kunder, sier kommunikasjonsrådgiver Kåre Fostervold på vegne av konsernsjefen i Grenland Group.

Les alt om saken her

Vil skape ro

Røyrvik sier at de med sine 11 prosent aksjer ikke kan gjøre så mye i selkapet, men håper at dagens avgjørelse kan bidra til mer ro.

– Vi håper at vår avgjørelse i dag er en oppfordring til hovedaksjonæren om å komme frem til løsninger som gjør at det skapes ro i selskapet. Dessuten håper vi dette kan være med på at både arbeidsplasser og selskapets verdi kan sikres fremover, sier han.

Kan NLI tenke seg å gå inn med ytterligere midler i Grenland Group?

– Det har ikke vært en aktuell problemstilling. Alle slike typer forespørsler vil bli vurdert, sier Røyrvik.

 • Her kan du se kveldens sending

  Distriksnyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
 • Røykutvikling var tørrkokt kjele

  Politi, brann og ambulanse rykket like etter 20.30 ut etter melding om røykutvikling på Gimsøy i Skien. Det viste seg å være røyk fra en tørrkokt kjele. En kvinne som befant seg i leiligheten sjekkes av ambulansepersonell.

  Brann på Gimsøy i Skien
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Røykutvikling på Gimsøy

  Nødetatene har rykket ut til en mulig bygningsbrann på Gimsøy i Skien. Det er meldt om røykutvikling og både brann, politi og ambulanse er på vei til stedet.

 • Vogntog sperrer E134

  Et utenlandsk vogntog står i østgående løp på E134 i svingene ved Vinje kirke. Vogntoget sperrer delvis veien ved midtdeleren, melder politiet.