NRK Meny
Normal

Tre elever pågrepet etter våpenbilder

Politiet i Telemark melder i ettermiddag at tre elever er pågrepet og siktet etter å ha publisert et bilde der de poserer med kamuflasjeuniformer, finlandshetter og det som fremstår som to maskingevær.

Jan Olaf Jansen, operasjonsleiar Telemark Politidistrikt

Jan Olaf Jansen er operasjonsleder ved Telemark politidistrikt.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Politiet fikk melding like etter klokken 13 i dag om at det fantes et bilde på Snapchat, der to gutter poserte med kamuflasjeuniformer, finlandshetter og noe som lignet på gevær.

Våpenbeslag

Politiet hadde også informasjon om at det ble observert to til tre personer kledd i uniform med våpen søndag kveld, skriver Odd Skei Kostveit i politiet i en pressemelding.

På bakgrunn av denne informasjonen rykket politiet ut og pågrep to 16-åringer og en 17-åring. Pågripelsene gikk rolig for seg, ifølge politiet.

– Hos en av de siktede er det beslaglagt tre softgun/luftvåpen. Det er de samme våpnene på bildene som er beslaglagt, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen hos politiet.

Skaper frykt

Elevene blir i ettermiddag avhørt, sammen med foreldrene sine siden de er under 18 år gamle.

Politiet skriver at de ikke har grunn til at Nome videregående skole var et mål for trusselen, som bildet blir tolket som.

– Slike bilder skaper frykt, og det er en trussel i dette, selv om det ikke er en trussel mot noe konkret. Politiet ser veldig, veldig alvorlig på dette, sier Jansen til NRK.

Saken etterforskes, og politiet ønsker ikke å kommentere etterforskingen ytterligere.

Laster kart, vennligst vent...