NRK Meny
Normal

Tre års fengsel for misbruk

30-åringen fra Porsgrunn, som blant annet var tiltalt for seksuell omgang med en 14 år gammel jente, fikk en lengre fengselsstraff enn det politiet ba om.

Heidi Ysen og Torunn Fossli Sæthre

Bistandsadvokat Heidi Ysen (til venstre) er fornøyd med dommen. Til høyre aktor Torunn Fossli Sæthre.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Mannen er i Nedre Telemark tingrett dømt til tre års fengsel, mens aktor ba om to år og seks måneder da saken ble avsluttet etter to dager i retten forrige uke.

– Dette er en helt korrekt dom, sier bistandsadvokat Heidi Ysen, som forsvarer den nå 15 år gamle jenta, til Varden.

Retten skriver i sin dom at han etter deres syn har utnyttet den mindreårige grovt.

Dommerne i Nedre Telemark tingrett

Dommer Jan Mydland (i midten) og meddommerne i Nedre Telemark tingrett.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Ga unge jenter narkotika

30-åringen dømmes også for å ha gitt jenta, og flere andre unge jenter, narkotika, og for å ha truet jenta og hennes familie på det groveste. Dette skjedde i perioden sommeren 2011 til januar 2012.

I retten fortalte den nå 15 år gamle jenta at hun var 13 år første gang den tiltalte forgrep seg på henne. Hun følte seg da tvunget til dette.

I en alder av 14 år ble hun gravid med mannen, men tok abort. Også like etter aborten tvang han henne til samleie.

Barn fikk narkotika

Overgrepene ble kjent etter at politiet fortalte på en pressekonferanse at de har rullet opp et narkomiljø i Grenland, der flere barn og unge har blitt utnyttet.

I retten kom det frem at 30-åringens leilighet er et kjent samlingssted i rusmiljøet i Porsgrunn, der gutter og jenter ned i 12-årsalderen fikk billig rus.

Mannen er straffedømt ti ganger fra 1998 til 2012. Han er også bøtelagt flere ganger for narkotika og vinningskriminalitet, skriver Varden.


 • Fann sakna kvinne

  Kvinna på 92 år som var meldt sakna i Seljord er komen til rette. Ho er funnen av Røde Korsmannskap ikkje langt frå institusjon. Kvinna var kald, og blir sjekka på legevakt.

 • Kvinne sakna i Seljord

  Politiet etterlyser ei 92 år gamal kvinne, som er sakna frå ein institusjon i Seljord. Kvinna brukar rullator, opplyser politiet.

 • Mindre steinras på E134

  Det har gått eit mindre steinras på E134 mellom Seljord og Brunkeberg, melder politiet. Raset sperrar deler av den eine køyrebana. Vegtrafikksentralen er varsla.

 • Avtale om Krokan turisthytte

  Norsk Industriarbeidermuseum skal overta den gamle turisthytta på Krokan i Tinn for å utvikle eigedomen som eit historisk kulturminne. NIA har underteikna ein intensjonsavtale med Helbergstiftelsen om kjøp av Krokan, som har vore turisthytte sidan 1871.

  Krokan Turisthytte overtas av Norsk Industriarbeidermuseum
  Foto: Rita Engedalen, NIA