Tiltaltes kone mener han ikke løy

NEDRE TELEMARK TINGRETT (NRK): Kona til den tiltalte ekspolitimannen ser ikke på hans uriktige forklaring som en løgn. Hun stoler fullt og helt på mannen sin.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Linn Madelen Bråthen og politimannen på vei på Breviksbrua den aktuelle kvelden, 3. august 2013.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Kona til den tidligere politimannen mener at mannen ikke fortalte en løgnhistorie om sin gåtur med Linn Madelen Bråthen.

– Var aldri i tvil

I retten sa hun at hun ser på det som et traume da han i starten ikke fortalte hele sannheten. I nesten to uker fortalte den tiltalte en annen historie om hva som skjedde med Bråthen den natten hun døde.

– Løgn, for meg, er når noen lyver for meg bevisst for å skjule noe, sa hun i retten. Kona stoler fullt og helt på mannen sin.

– Det er noe du ikke har kontroll over selv. Da er det ikke løgn, sa den 40 år gamle kvinnen da hun vitnet i Nedre Telemark tingrett tirsdag.

Hun var heller aldri vært i tvil da mannen var varetektsfengslet og siktet for drap.

Kjente til kontakten

Kona sier hun var godt kjent med kontakten mellom tiltalte og Bråthen. Hun kjente til at de chattet på nett, men var ikke kjent med innholdet som nå har blitt kjent.

– Det var noen dumme ord på en skjerm. Jeg tenker at det er ord og ikke handling, sa hun. Hun har fått vite om innholdet av mannen i ettertid og sier at hun verken ble glad eller imponert over dette. Likevel stoler hun på ham.

– Jeg kjenner mannen min og tror ikke at de har hatt et forhold, sa hun.

Hun ga sin ektemann full støtte og erklærte gjentatte ganger at «jeg stoler på ham» da hun ble konfrontert med det 42-åringen selv har kalt løgnhistorier.

Tiltalte var sliten

Kona mener at kontakten mellom dem var ukomplisert.

– Han hadde en hjelpefunksjon for henne, slik jeg ser det. De gikk turer når hun trengte noen å snakke med.

Den aktuelle natta reiste kona fra grillfesten, da hun mente at klokka var blitt mye og hun ønsket å legge seg. Hun forstod da at mannen var på gåtur med Bråthen.

Da han kom hjem på natten så hun at han var sliten, men hun forstod ikke at det hadde skjedd noe spesielt.

– Jeg har tenkt mye på om jeg burde forstått at noe hadde skjedd, men det var ikke unaturlig at han var trøtt så seint på natta, sa hun i retten.

Hun avsluttet med å si at mediadekningen av saken har vært helt forferdelig for familien. Uka da Linn Madelen Bråthen ble funnet død og mannen ble siktet for drap, opplevde hun som en skrekkelig tid.

Mannen hennes er tiltalt for å ha forlatt Bråthen i hjelpeløs tilstand.