Hopp til innhold

– Rettssaken merkes godt i lokalsamfunnet der tiltalte og avdøde bodde

Bambles varaordfører, Unni Brekka Kiøsterud, er forferdet over hva folk skriver på nettet i forbindelse med Linn Madelen Bråthen-rettssaken.

Unni Brekka Kiøsterud

Unni Brekka Kiøsterud forteller at lokalsamfunnet i Bamble er sterkt preget av rettssaken som nå pågår i Nedre Telemark tingrett.

Foto: Ragnar Lurås / NRK

Rettssaken mot den tidligere politimannen som er siktet for falsk forklaring og for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand ved Breviksbrua natt til 3. august i fjor, berører mange, også lokalsamfunnet i Bamble.

Mange ønsker å få svar

– Det merkes på ulike måter på alle steder hvor innbyggerne i Bamble beveger seg. Det kan være på butikken, hvor man møter mennesker som i forbifarten sier at «Huff, nå har rettssaken begynt», sier varaordfører Unni Brekka Kiøsterud i Bamble.

– Eller det kan være på sosiale medier. Der merker man mye. Det snakkes mye forskjellige steder. Det merkes godt i et lokalsamfunn, og oppleves som at et plaster rives av på nytt, sier Kiøsterud.

Hun tror det er flere ting folk i Bamble er opptatt av under rettssaken.

– Mange ønsker å få noen svar. Mange er nok opptatt av hva som skjer videre i rettssaken. Jeg opplever også at mange - og det synes jeg er flott i lokalsamfunnet - tar det perspektivet at det er mange ofre og berørte i saken. Det er barn som er pårørende og familie i alle kanter. Det er mange som ser at dette rammer lokalsamfunnet, sier varaordføreren.

Sjokkert over nettkommentarer

At lokalsamfunnet er såpass lite og gjennomsiktig, gjør at det alltid vil være mange som kjenner folk på begge sider i en slik rettssak. Alle på Stathelle i Bamble på derfor ta vare på hverandre, mener hun.

– Det er alltid positive og negative sider i slike små samfunn. Jeg tror at ved å være åpen kan man lettere avkrefte rykter, mens det samtidig er lettere at rykter blir spredt.

Samfunnet, familie og venner må ta vare på hverandre gjennom å være åpne, imøtekommende og rause med hverandre.

– Alle må bry seg, rett og slett, sier Kiøsterud.

Sosiale medier har også vært en viktig del av saken, og varaordføreren er sjokkert over enkelte kommentarer som florerer på nettet.

– Jeg har sett noe av det som er på Internett, og noe av det leser jeg med forferdelse. Jeg synes det er grusomt hva noen nettroll kan få seg til å si om andre mennesker. Jeg skulle ønske at noen tenkte at det ikke er alt som er greit å si, for det berører folk. Og det er opp til rettssystemet å dømme, slår Kiøsterud fast.