NRK Meny
Normal

Telemarking i stor pedofilisak

En person fra Telemark er involvert i en stor internasjonal pedofilisak, som canadisk politi har kalt «Operation Spade». 341 personer over hele verden er involvert.

Kanadisk politibil

Canadisk politi arresterte en mann 1. mai 2011. Det resulterte i flere hundre mistenkte over hele verden, blant annet i Telemark.

Foto: /Mark Blinch / Reuters

Det opplyser politiet i Toronto i en pressemelding i dag.

Tusenvis av filmer

I tre år har politiet etterforsket saken, som begynte med at en mann ble arrestert i Toronto 1. mai 2011. I mannens hjem og arbeidsplass fant politiet bevis for at han hadde produsert filmer med misbruk av barn, og at han hadde distribuert disse filmene over hele verden.

Det ble beslaglagt flere tusen filmer og over 40 TB data. Politiet fikk også tilgang til kundedatabasen.

Politiet i Canada klarte dermed å finne kunder i 56 land over hele verden, blant annet i Norge.

En person fra Telemark

Kripos fikk oversendt sakene som hadde tilknytning til Norge, og i alt er 36 personer anmeldt i saken, skriver de i en pressemelding. Ifølge Kripos har 23 personer blitt avhørt, og 19 av dem har erkjent kjøp og/eller oppbevaring av ulovlig materiale.

En person fra Telemark er blant de anmeldte i saken, melder Kripos i dag om statusen for de norske sakene i den canadiske aksjonen.

Medierådgiver Ida Dahl Nilssen i Kripos henviser til Telemark politidistrikt for kommentarer om personen fra Telemark som er involvert i saken.

Ingen ved Telemark politidistrikt kan kommentere saken overfor NRK torsdag kveld.

 • Etterlyser bil etter innbrudd

  Politiet ønsker tips om en Toyota Hiace som ble observert ved en adresse i Grobstokk i Bamble i formiddag. En safe skal være stjålet. Ring til 02800 dersom du kan ha informasjon om denne saken.

 • E134 over Haukelifjell er open

  E134 på strekninga mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane på Haukelifjell er open for trafikk etter uvêr.

 • Innbrot i hytte i Tinn

  Det har vore innbrot og tjuveri i ei hytte i Blefjell hyttegrend i Tinn. Det er stole diverse verktøy. Innbrotet har skjedd i løpet av den siste veka, ifølgje politiet.

 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.