NRK Meny
Normal

Tam røy besøker barnehage

DRANGEDAL (NRK): Hormonene kan bruse om våren, ikke minst gjelder det «Turid», som igjen er på plass i Tørdal i Drangedal. For 7. året på rad får barnehagebarna et spesielt besøk.

Røy kommer til Tørdal barnehage hvert år på denne årstida

Røya i barnehagen i Tørdal er fast gjest i noen uker på våren. Den legger seg til rette for å få kos og oppmerksomhet fra barna.

Et fast vårtegn i Tørdal barnehage i Drangedal er besøket av røya «Turid».

Barnehagen har fått besøk fra skogsfuglen, sju år på rad. Røya kommer for å få kos og klapp fra barna når våren kommer.

Barna er veldig glade for gjesten, men den noe uvanlige oppførselen til fuglen har ført til at hun tidligere er blitt plassert i en bil og kjørt langt ut i skogen, der hun hører hjemme.

Det tok imidlertid ikke lang tid før hun var på plass i barnehagen igjen.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kjører skuterløyper for rådyr

  Rådyr og annet vilt sliter med å komme seg fram i den dype snøen for å finne mat. De siste dagene har mange derfor fulgt oppfordringa om å kjøre opp skuteløyper. Skogeier Thor Wraa i Drangedal sier det er viktig å hjelpe dyra gjennom vårknipa.

  Rådyr
  Foto: Tore Hauge
 • Vil granske kjøpet av Perlen

  Kontrollutvalget i Telemark fylkeskommune har vedtatt å be om selskapskontroll av Kragerø Fjordbåtselskap etter kjøpet av hurtigbåten Perlen. Leder av kontrollutvalget, Per Lykke, bekrefter overfor TA at bakgrunnen er bekymringsmeldinger.

  Hurtigbåten Perlen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Endelig obduksjonsrapport klar

  Politiet tror Hjalmar Johnsen falt i Damfossen og drukna etter å ha blitt påkjørt med sykkel på Bruene i Skien. Den endelige obduksjonsrapporten oppgir ingen annen mulig dødsårsak. – Det tolker vi som at drukning er den mest nærliggende dødsårsaken, sier politiadvokat Asle Sandnes til Varden.

  Mann pågrepet og siktet for uaktsomt drap
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK