NRK Meny
Normal

Synger for Europas ledere

Arvid Pettersen fra Porsgrunn har 150 spilleoppdrag i løpet av et år. Sammen med kona Ragnhild og datteren Josefine reiser de verden rundt og opptrer.

Arvid Pettersen
Foto: Arash Rezaeimehr / NRK

Arvid Pettersen føler seg privilegert som kan reise rundt i verden sammen med de personene som betyr mest for ham.

Familien er bosatt i Bjørkedalen i Porsgrunn, men i helgene drar de rundt i verden og opptrer.

45-åringen har jobbet med musikk siden han var 20 og har opp igjennom årene samarbeidet med ulike sangere og musikere. De siste årene har bandet i hovedsak bestått av kona Ragnhild og datteren Josefine. Noen ganger har de med seg trommer og bass i tillegg.

Vi blir ikke lei av hverandre. Vi er innmari gode venner både hjemme og når vi er på tur, sier Ragnhild

Arvid skriver all musikken selv. Alle tekstene hans har bibelske referanser.

Arvid Pettersen

Arvid Pettersen i Oslo Spektrum

Foto: arvidpettersen.com

Helt siden jeg var liten har jeg vært begeistret for bibelen og budskapet om fremtid og håp. De fleste konsertene holdes i kristne miljøer men familien syntes det er fint å bli invitert til spilleoppdrag utenfor kirken også. Jeg tror vel at et budskap om fremtid og håp er noe alle gjerne vil høre.

Familien har ved flere anledninger sunget for lederne i EU parlamentet i Brussel, Washington og andre parlamentsbygninger.

Arvid får inspirasjon til å skrive sanger overalt der han blir inspirert. Sangen "My piece" ble skrevet på et fly. Sangen "Du må ikke gi opp" fikk han inspirasjon til under et møte. Mens han ventet på at han skulle opptre, gikk han ut i kafeteriaen, skrev sangen og gikk tilbake og fremførte den der og da.

Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på den sangen. Det mest spesielle er en som bestemte seg for ikke gjennomføre planene om å ta sitt eget liv da han hørte denne sangen.

Å få en slik tilbakemelding er det beste med det vi holder på med. Det gir oss en følelse av at dette er mer enn musikk.

 • Fortsatt stengt

  Fylkesvei 37 er lørdag kveld fortsatt stengt ved Fåne/Presturatunnelen på grunn av fare for ras. Klokken 21 skal det foretas en ny vurdering av stedet, opplyser vegvesenet. Anbefalt omkjøring er via fylkesvei 364.

 • Geolog skal undersøke rasfaren

  Fylkesvei 37 er stengt ved Fåne/Presturatunnelen, foreløpig frem til klokken 18.00 på grunn av fare for ras. Klokken 18 skal en geolog vurdere rasfaren. Omkjøringsvei er fylkesvei 364.

 • Vei stengt på grunn av rasfare

  Tinnsjøveien er stengt inntil videre ved Fåne/ Presturatunnellen på grunn av rasfare. Vegtrafikksentralen er varslet, og skal undersøke stedet.

 • Brannvesenet rykker ut til sjukehus

  Brannvesenet rykker ut til Sjukehuset Telemark etter varsel frå ein automatisk brannalarm på staden.