NRK Meny
Normal

Svenskehjelp til Skien

Telemark fylkeskommune har satt av mer enn 100.000 kroner til å leie inn svensk ekspertise i sommer.

Svensk flagg
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Fylkeskommunen leier inn ekspertisen for å vurdere behovet for å bevare helleristningene i Gjerpen i Skien. Arbeidet skal foregå i sommer, sier arkeolog og rådgiver Sigrid Mensaker Gundersen.

- Hun skal kartlegge ganske detaljert hva som er tilstanden til helleristningene, forteller hun.

Sjeldnet funn

Mensaker Gundersen mener det er helt rett av fylkeskommunen å sette av pengene.

- Funnet av disse ristningene er ganske sjelden, fordi de er så mange og flotte. Dessuten er de konsentret på et svært lite område. Samtidig er de i veldig dårlig forfatning, så vi må finne måter for å ta vare på dem, sier Mensaker Gundersen.

- Hvorfor ansetter dere svnesk arbeidskraft. Finnes det ikke norsk kompetanse på området?

- Jo det finnes, men ikke mye. Ekspertisen som kommer hit har allerede jobbet mye med ristninger i Øst-Norge, forteller Mensaker Gundersen.

 • Elg går på E18

  Det er meldt om at en elgokse går på E18 i området mellom Telemarksporten og avkjøringen mot Porsgrunn ved Moheim. Viltnemnda er varslet.

 • Bergbys-restaurant konkurs

  I dag ble det åpnet konkurs i boet til Bergbys Notodden. Av de tre gjenværende Bergbys-restaurantene har den slitt hardest. Det er ingen fare for de to restaurantene i Porsgrunn, sier daglig leder i Svai-Gruppen, Atle Dreyer Isaksen, til Varden.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.