NRK Meny
Normal

Han er den nye fylkesordføreren i Telemark

Sven Tore Løkslid er den nye fylkesordføreren i Telemark. Det er klart etter forhandlinger mellom partiene tirsdag kveld.

Sven Tore Løkslid

NY FYLKESORDFØRER: sven Tore Løkslid er den nye fylkesordføreren i Telemark.

Foto: Johs Apold / NRK

Valglogo

Hans Edvard Askjer blir fylkesvaraordfører. Etter forhandlingene er det klart at Arbeiderpartiet, Rødt, SV og Krf samarbeider.

Etter valget sto kampen mellom tidligere fylkesordfører statsråd Terje Riis-Johansen fra Senterpartiet og Sven Tore Løkslid.

– Dette er viktig for Arbeiderpartiet, og vi søker bestandig makt og maktposisjoner, fordi vi ønsker å gjennomføre god politikk. Det er viktig for partiet og ekstra stas for meg, og ikke minst for laget som jeg har med meg. Jeg er utrolig stolt, og ikke minst forventningsfull, sier Sven Tore Løkslid til NRK.

Han sier han ser frem til samarbeidet med de andre partiene.

– Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med Krf, SV og Rødt. Jeg tror det blir givende og krevende, men vi er klare og vi er gira.

Ole Roger Dyrkorn, Knut Duesund, Hans Edvard Askjer, Sven T. Løkslid , Tone B. Hansen og Ådne Naper

Her er samarbeidspartnerne: Ole Roger Dyrkorn (R), Knut Duesund (KrF), Hans Edvard Askjer (KrF), Sven Tore Løkslid (Ap), Tone Berge Hansen (Ap), Ådne Naper (SV)

Svært skuffet

Terje Riis-Johansen sier til NRK at han er svært skuffet.

Jeg er skuffet, for jeg hadde lyst til å fortsette i fylkesordfører-rollen. Jeg synes det var en fantastisk spennede posisjon å ha, og trivdes svært godt, så dette synes jeg er synd.

Han sier Senterpartiet ikke ønsket å være med i samarbeidet med de andre partiene.

– Arbeiderpartiet, Rødt, SV og Krf har blitt enige om et opplegg. Vi var også invitert med på å diskutere rammer for det, men det var et konsept vi ikke hadde troen på. Dermed valgte vi å ikke være med på det, sier Riis-Johansen.

Han fortsetter nå som politiker på Fylkestinget.

Laster Twitter-innhold
 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.