NRK Meny
Normal

Spiller for å gjøre familien stolt

Masseslagsmålet under EM-kvalifiseringskampen mellom Serbia og Albania fikk han til å tenke på sin siste time. Likevel angrer ikke Herolind Shala et sekund på at han valgte å spille på det albanske landslaget framfor det norske.

Herolind Shala

Herolind Shala er tilbake i Skien etter ei turbulent uke.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Torsdag var han tilbake i trygge omgivelser på trening, sammen med kjente lagkamerater i Odd.

– Det er godt å være tilbake og se kompisene mine igjen. Nå skal jeg bare fokusere fram mot kamp på søndag, sier Herolind Shala.

Tidligere denne uka ble det dramatisk for 22-år gamle Herolind Shala fra Skien. Den norsk-albanske fotballspilleren ble slått flere ganger under masseslagsmålet i kampen mellom Serbia og Albania tirsdag. Opplevelsen setter spor.

shala

Shala angrer ikke på at han valgte å spille landslagsfotball for Albania.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Det unner jeg ingen. Når 30.000 publikummere kaster harde gjenstander og roper at de vil drepe deg, da tenkte jeg at jeg kanskje ikke kom til å slippe hel ut derfra, sier han ettertenksomt.

– Føler meg albansk

Det 22 år gamle triksetalentet er stjerne på skolen der han tråkka sine barnesko, på Klyve i Skien. Men da han fikk valget mellom å spille på norsk eller albansk landslag var valget enkelt.

– Jeg angrer ikke på det. Jeg føler meg albansk og vil spille på det albanske landslaget for å gjøre foreldrene mine og familien min i Albania stolt. Jeg er stolt over å få spille på det albanske landslaget, og kommer til å fortsette med det, sier 22-åringen.

Herolind Shala, også kalt "Lindi", har skutt Odd til cupfinale og andreplass i eliteserien. Shala har varsla at han vil satse høyere og forlater Odd, foreløpig uten ny klubb å gå til. Det er han derimot ikke engstelig for.

– Jeg har hørt de som sier at jeg burde bli i Odd og risikerer å kaster bort talentet mitt ved å slutte nå, men man må satse for å vinne. Det er dette valget som staker ut kursen min videre, sier fotballspilleren avslappet.

– "You have to risk it, to get the bisquit, sier han og ler.