Ga bort straffe og ble utvist: – Min feil at vi tapte

En skuffet Joachim Thomassen tar på seg all skyld etter at Odd snudde semifinalen mot Sarpsborg.

Straffe til Odd.

NØKKELSITUASJONEN: Joachim Thomassen river ned Frode Johnsen i feltet og blir belønnet med sitt andre gule kort.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er min feil at vi taper kampen. Jeg synes de to gule kortene er strenge, men jeg tar på meg skylden, sier Thomassen til NRK.

– Vi har god kontroll før det. Det verste er å se ansiktene til lagkameratene. De og byen hadde fortjent så mye bedre, sier backen.

Thomassen hadde nemlig pådratt seg det eneste gule kortet fra 1.-omgang, og da backen rev ned Frode Johnsen i feltet, var dommer Svein Oddvar Moen aldri i tvil:

Straffespark og rødt kort.

Herolind Shala var iskald fra krittmerket, og hjemmelaget fikk umiddelbart kampen i sitt spor. Alejandro Castro ga uttrykk for frustrasjonen da han pådro seg et gult kort for å skyte bort ballen.

Men Odd hadde så vidt startet snuoperasjonen.

– Kapital mot utvikling

Trener Dag-Eilev Fagermo hadde mislyktes i fire semifinaler på bortebane, og den rekken ville han åpenbart stoppe. Fagermo gjorde grep allerede i pausen da han kastet inn Ole Jørgen Halvorsen for å få mer bredde og fart på kantene.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Odd opp i ledelsen.

Etter 58 minutter fikk han betalt. Halvorsen fikk gå opp helt alene foran mål og stanget inn ledelsen etter et nydelig forarbeid av Jone Samuelsen.

Frode Johnsen la på til 3-1 før Halvorsen like etterpå serverte Shala, som satte inn sitt andre for kvelden i det 71. minutt.

Thorarinsson pyntet på resultatet et kvarter før slutt, men Sarpsborg var aldri i nærheten til å rappe cupfinalebilletten.

I stedet skulle superinnbytter Ole Jørgen Halvorsen fjerne all tvil.

– Utvisningen endret kampen helt. Det er vanskelig nok her fra før av, sier Sarpbsborg-trener Brian Deane.

Fagermo var på sin side stolt etter innsatsen i 2.-omgang.

– Jeg er rørt, sier treneren.

– Det blir gøy å møte Molde. Det blir kapital mot utvikling, vet du. David mot Goliat. Men vi kan slå dem i én kamp, fortsetter Fagermo.

Dermed sender han et nytt spark mot Molde, som han tidligere har karakterisert som et «kjøpelag».

– Et skikkelig C-moment

Begge lag gikk ut i et høyt tempo i Skien, men det var Odd som var farligst frempå i åpningsminuttene. Vegard Bergan ruvet høyest på et hørnespark etter ti minutter, men ballen strøk feil side av tverrliggeren.

Bortelaget var farligst på kontringer, men like før pause tok de ledelsen mot spillets gang: Gudmundur Thorarinsson slo en nydelig stikker til Bojan Zajic, som brukte ett touch før han trillet inn ledelsen.

– For en pasning av Thorarinsson. Det var et skikkelig C-moment, kommentere NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Dermed så det meget lyst ut til pause for bortelaget, som hadde vunnet alle kampene hvor Zajic kom på scoringslisten.

Denne statistikken ble knust i Skien.

Ny scoring for Odd.
Odd leder 4-1 over Sarpsborg 08.
Sarpsborg 08 reduserer.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
 • Gir seg som Bryne-trenar

  Etter tre år i Bryne FK har trenar Jan Halvor Halvorsen no gitt beskjed om at han vil gi seg etter sesongen, det melder klubben i dag. Styret og dagleg leiar jobbar no med å finne ein ny hovudtrenar. Bryne ligg per nå på ein 14.-plass på tabellen i Obosligaen.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Arild Eskeland / NRK
 • Coman hjarteoperert

  Kingsley Coman er blitt operert for problem med hjarterytmen. Den franske Bayern München-vingen blir truleg berre ute i to veker.

  Coman blei bytta inn i Bayerns 3-0-siger over Barcelona i meisterligaen onsdag. Dagen etter blei han operert, og klubben hans opplyser at alt gjekk som det skulle.

  – Han har eit lite problem med hjarterytmen. Han har det veldig bra og har litt smerte ved såret. Når såret er grodd, vil han begynne med å trene seg opp igjen. Det vil ikkje ta meir enn ti dagar til to veker før han er tilbake i full trening, sa Bayern-trenar Julian Nagelsmann på ein pressekonferanse fredag.

  Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Moenchengladbach
  Foto: Christof Stache / Reuters
 • Bryne-trener ferdig etter sesongen

  Jan Halvor Halvorsen gir seg som Brynes hovedtrener etter sesongen. 1.-divisjonsklubben opplyste om den kommende avgangen fredag. 58-åringen ledet klubben opp til 1. divisjon i fjor og har vært i rogalandsklubben siden oktober 2018.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo