NRK Meny
Normal

Sønnen skal ha planlagt drapet på far (83)

Den 52 år gamle sønnen, som er siktet for å ha tatt livet av sin 83 år gamle far i Skien, skal ha forklart at han planla drapet.

Drapsåsted, Gulset Skien mars 2016

DRAPSSTEDET: 83 år gamle Terje Jensen ble funnet drept 7. mars i hjemmet sitt på Gulset i Skien.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Onsdag ettermiddag kom kjennelsen fra Nedre Telemark tingrett, der 52-åringen varetektsfengsles i fire uker, hvorav de to første ukene er i full isolasjon.

I kjennelsen går det frem at sønnen i avhør har forklart at han planla drapet på faren. 83 år gamle Terje Jensen ble funnet drept 7. mars i hjemmet sitt på Gulset i Skien. Retten mener det er riktig å varetektsfengsle mannen av hensyn til folks rettsoppfattelse.

Faren var 83 år gammel, syk og lå og sov i sitt eget hjem da sønnen skal ha låst seg inn og utsatt ham for vold. Videre forklarer han at han planla voldshandlingen. På bakgrunn av handlingens grovhet og omstendighetene rundt drapet anses det at løslatelse vil være egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse.

Kjennelse fra Nedre Telemark tingrett

Kan påvirke vitner

Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke den siktede, og at funn på stedet sammenfaller med 52-åringens forklaring.

Mannen isoleres de to første ukene fordi retten frykter at han kan forspille bevis og påvirke vitner. Retten viser til at det gjenstår mye etterforskning og avhør i saken. Blant annet gjenstår en del avhør av pårørende, samt av den siktedes venner.

Uklart om tilregnelighet

Ifølge kjennelsen gjenstår det også etterforskning med tanke på om siktede kan anses tilregnelig eller ikke.

Les også: Forsvarer: – Han er fortvilet

52-åringen har samtykket i varetektsfengsling, også med full isolasjon. Rettsmøtet onsdag ettermiddag var derfor en såkalt kontorforretning, noe som betyr at verken siktede, forsvarer eller aktor var til stede. Den 52 år gamle sønnen har derfor ikke forklart seg for retten.