NRK Meny
Normal

Sommersnøen dekker maten for villreinen

MOGEN (NRK): Den kalde våren har ført til at snøsmeltingen ikke har kommet ordentlig i gang. På Hardangervidda er det nå rundt fire ganger så mye snø som vanlig på denne tida. Det skaper store problemer for villreinen.

Den kalde våren har ført til at snøsmeltinga ikke har kommet ordentlig i gang. Og det skaper store problemer for villreinen.

Møsvatn på Hardangerviddas telemarksside har nå rundt tre meter lavere vannstand enn normalt på denne tiden av året. Det er på grunn av lite snøsmelting.

All snøen gjør det vanskelig for villreinstammen i området å finne mat, noe som er dramatisk for de nyfødte reinskalvene.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.