NRK Meny
Normal

Slik blir festivalsommeren i Telemark

Festivalsommeren er allerede i full gang i Telemark. Her en oversikt over festivalene i fylket resten av denne sommeren.

Festivalsommer

Både norske og utenlandske artister skal spille i Telemark i sommer. På Seljordfestivalen kan du blant annet høre Ole Ivars, og Countryfestivalen i Seljord gir deg blant andre Hellbillies.

Denne helgen har det vært både visefestival langs Telemarkskanalen og teaterfestival i Porsgrunn. Men festivalsommeren har bare akkurat begynt, og det er mye å glede seg til i ukene som kommer.

Allerede neste helg arrangeres Wings and Wheels i Lunde. Her blir det blant annet børning, crusing og RC-show, samt konsert.

Det er også duket for Sommarland skifestival i Bø. På programmet står blant annet Kanalrennet langs Telemarkskanalen og Sommarlandsprinten. I tillegg vil Norges beste langrennsutøvere samles i Bø for å instruere barn og ungdom.

Den samme helgen arrangeres også Museumsfestivalen i Porsgrunn.

Vestlandsfanden

Vestlandsfanden kommer til Dyrskuplassen i Seljord.

Foto: Promo

Og i juli...

Første helgen juli er det klart for Seljordfestivalen. Den starter allerede onsdag 1. juli og varer til søndag 5. juli.

Festivalen arrangeres som vanlig på Dyrskuplassen i Seljord, og blant artistene som skal spille er Ole Ivars, Lasse Stefanz, Vestlandsfanden og Bellamy Brothers.

To helger senere, fra 15.–18. juli, er det vise- og poesifestival på Skåtøy, samt det som kalles Verdens minste festival på Jomfruland.

Denne helgen arrangeres også Bacalaofestivalen i Brevik. Festivalen er Europas største bacalao-festival.

Country og retro

Siste helgen i juli står det mye på programmet.

Skjermdump Kurt Nilsen

Kurt Nilsen er blant artistene som kommer til Countryfestivalen i Seljord.

Foto: NRK

Countryfestivalen på Dyrskuplassen i Seljord arrangeres, og byr blant annet på artister som Hellbillies, Becca, Wayne Law, Byting, Craig Morgan, Ni liv og Kurt Nilsen.

Denne helgen er det også Olsokdagane i Fyresdal, der Olsokspelet «Blotet» vises. I tillegg blir det underholding og utstillinger.

Samme helg er det også tid for å mimre tilbake til 80-tallet når Retro Live arrangeres i Kragerø. Hit kommer det kjente artister som Samantha Fox, UB40, Modern Talking, Alphaville og mange flere.

Bygdefest og blues

I helgen der juli går over i august er det kanskje størst kamp om publikum. Da arrangeres flere av de store festivalene samtidig.

Treungenfestivalen blir stadig større, og i år kommer artister som CC Cowboys, E-Type, OnklP & De Fjerne Slektningene, Smokie, Vassendgutane, Stagedolls, Return, Postgirobygget og deLillos.

Smokie

Norgesvennene Smokie dukker opp på Treungenfestivalen.

Dette er også helgen da bluesen inntar Notodden. Notodden Blues Festival har et sterkt program i år, og byr på blant andre Robert Plant and The Sensational Spaceshifters, George Thorogood and The Destroyers, Beth Hart, Hanne Boel og Odd Nordstoga. I tillegg er det planlagt en stor hyllest til blueslegenden B.B King.

Denne helgen er det også sjømat- og fiskefestival i Langesund, hvor det blir seminar, utstillere og musikk med kystkultur og sjømat som bakteppe.

Og det skjer mer i Langesund samme helg. Hagefestivalen på Wrightegaarden går av stabelen, og har artister som Lissie, Tommy Tokyo, Jaa9 & OnklP og Admiral P på programmet.

Fra 30. juli til 2. august spilles Marispelet på Rjukan, og det er også klart for ny festival på familiegården til Kisteslekta i Siljan denne helgen. Kistefestivalen byr på blant andre Truls og Comet Kid.

Gospel og film

Nå vi kommer til helgen som starter med fredag 7. august går startskuddet for Telemarkfestivalen i Bø, hvor blant andre Valkyrien Allstars, Mattis Kleppen, Ni liv og Byting spiller.

Den samme helgen er det også Skjærgårdssang i Langesund. Her kan du blant annet oppleve Oslo Gospel Choir.

Fra 7.- 9. august er det også havnefestival i Kragerø.

I den påfølgende uken er arrangeres International Youth Filmfestival Langesund, som er en ny festival med fokus på kortfilm og dokumentar fra unge filmskapere.

Helgen fra 13. til 16. august er det igjen duket for Festdager på Stevneplassen, hvor det blir tivoli, salgsboder og underholding.

Bob Geldof kommer til Trollrock

Bob Geldof spiller på Kartfestivalen.

Foto: PRESS

Det er også denne helgen det smeller på Gvarv. Kartfestivalen byr i år på selveste Bob Geldof, samt Rival Sons og Katzenjammer for å nevne noen.

På sensommeren

Mot slutten av august er fortsatt mye å glede seg til. Fra 21.- 22. august arrangeres Ælj i solnedgangfestivalen i Solum i Skien, og fra 28.–29. august er det Rjukan trubadurfestival.

Siste helgen i august er det også klart for en ny runde med matfestival i Skien. Tema for årets Mersmak-festival er frukt og bær, og det kommer til å bugne av stands og utstillere.

Fra 28.–30. august arrangeres også Litteraturdagane i Vinje, og søndag, samme helg, er det Snipetorpmarken i Skien.