NRK Meny
Normal

Diplom til Skien for innovasjon

Skien kommune får skryt av Regjeringen for god innovasjon og satsing. Kommunens prosjekter skiller seg ut som noen av de beste i landet.

Jan Tore Sanner
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Regjeringens innovasjonspris, som ble delt ut i dag, gikk til Arendal kommune. I finalen var også Skien og Narvik. Det var statssekretær i kommunal- og moderniseringsdepartementet, Paul Chaffey som delte ut prisen.

Skryt for to prosjekter

Skien kommune får skryt for satsingene på testportal og Ekdahls leilighet og Lyngbakken sykehjem.

Ved hjelp av Testportalen kan gründere og bedrifter teste/dokumentere sine løsninger før det endelige produktet lanseres i markedet.

Ekdals leilighet er en møteplass for utvikling og samhandling innen velferdsteknologi. Her er det lagt til rette for å teste, demonstrere og verifisere ulike teknologiske hjelpemidler til hjem eller sykehjem.

Se video fra Gamle Ekdals leilighet:

Intro: Skien kommune ber oppfinnere hjelpe til med å skape en bedre eldre-omsorg. Kommunen tilbyr nå tilgang til en test-leilighet - for alle som har gode ideer.
Blokk: Her er det ingen som bor. Det bare ser sånn ut. Kommunen har innredet en leilighet hvor de kan øve på framtidas eldreomsorg. Både ny teknologi. Men også bare bedre løsninger.
Og derfor vil kommunen ha med folk som Esther på laget, som kanskje har kommet på noe lurt. Bare noen kilometer unna, lager firmaet hennes et superabsorberende laken som hun mener bør ut på markedet. Men det er vanskelig uten å ha testet det først. 
Kommunen skal nå å prøve ut lakenet grundig og sammenligne med løsningene som finnes i dag.
Et annet firma i nærområdet har laget denne rullestolen fullstendig uten metalldeler. Den har kommet et skritt lenger og er nå plassert ut i institusjoner som vil prøve. 
Så spørs det om flere av nabolagets petter smart kan gjøre eldreomsorgen både bedre og smartere.

Lyngbakken sykehjem er spesielt tilrettelagt for ulike velferdsteknologiske løsninger tilpasset den enkelte beboer. Det har vært en tett dialog og samarbeid mellom ansatte i kommunen og utviklere/leverandører hvor man har kartlagt hvor det er behov for utvikling av produkter og tjenester for å forenkle arbeidsprosessene og imøtekomme framtidens krav. Det har dannet en plattform for en innovasjonskultur som kommunen ønsker å videreutvikle.

Har fått en plattform

– Det var gledelig å se så mange sterke søknader, og jeg vil gratulere Skien kommune som skilte seg positivt ut med to spennende satsinger. De har fått en plattform for en innovasjonskultur i kommunen kan få mye nytte og glede av, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i sin hilsen til Skien kommune.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.