NRK Meny
Normal

Skal rekonstruere drapet på Kari Grønnestad

Politiet mener en rekonstruksjon av hva som skjedde da Kari Grønnestad ble drept kan gi nye svar. Samtidig vil de ha forlenget varetektsfengsling av den siktede datteren.

Skienselva der Kari Grønnestad ble funnet

REKONSTRUKSJON: Her i havnebassenget i Skien ble levningene av Kari Grønnestad funnet i april.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

– Vi planlegger en taktisk rekonstruksjon med den andre som er sikta i saken i slutten av august, og er redd for at bevis skal bli ødelagt før den er gjennomført.

Det sier politiadvokat Guro Siljan ved Grenland politistasjon til NRK onsdag formiddag.

– Hvorfor vil dere ha en rekonstruksjon?

– Fordi vi ønsker å få klarlegge nøyaktig hva som skjedde da Kari Grønnestad ble drept.

Den 34-årige samboeren er fortsatt sikta for brudd på hjelpeplikten, men er løslatt.

Ber om åtte nye uker

– Politiet vil forlenge varetekten for å hindre at hun snakker med den siktede samboeren før rekonstruksjonen, sier politiadvokat Guro Siljan.

Politiet mener også at kvinnen er siktet i en så alvorlig straffesak at hun også kan sitte fengslet i en såkalt rettshåndhevelsesarrest.

Varetektsfengslingen av den siktede datteren går ut 16. juni. Hun har sittet i varetekt i to perioder i til sammen åtte uker. Kravet om forlengelse avgjør Skien og Porsgrunn tingrett kommende tirsdag.

Datteren til Kari Grønnestd er fortsatt siktet for forsettlig drap. Medieforbudet for henne ble opphevet i går, men hun har fortsatt brev- og besøkskontroll.

Kan få besøk av søstrene

En av datterens to forsvarere sier at den drapssikta har akseptert at fenglingsspørsmålet blir avgjort uten et formelt rettsmøte.

– Det blir tøft for henne med åtte nye uker, men heldigvis er besøksforbudet endret til besøkskontroll. Det betyr at søstrene kan komme på besøk, noe som gjør oppholdet lettere. Alle har ventet på dette, sier Helene Elness.

Klærne gjennomsøkt med likhund

Politiet har i dag også gjennomsøkt klærne til samboerparet som er siktet med likhund. Tekniske etterforskere dekket bakgården utenfor parets leilighet med papir og likhunden skal blant annet ha gjennomsøkt mannens arbeidsklær nøye, skriver TA.

Det er usikkert om likhunden skal ha markert funn på parets klær, som har ligget i leiligheten hvor Kari Grønnestad skal ha blitt drept.

 • Innbrot i bedrift i Porsgrunn

  Politiet melder om innbrot og tjuveri i ei bedrift på Vallermyrene i Porsgrunn. Politiet er på staden for å undersøke og sikre spor.

 • Er bekymra for skuletilbodet

  Fylkespolitikar i Ap, Maja Foss Five, er bekymra for tilbodet ved dei mindre skulane, dersom fritt skuleval blir gjeldande i det nye samanslåtte fylket. I dag er det ulik praksis, der Vestfold har fritt skuleval, medan Telemark ikkje har det.

  Maja Foss Five, Arbeiderpartiet
  Foto: Ragnar Lurås / NRK
 • Slår seg saman

  Kragerø Kraft as og Fredrikstad Energi Marked slår seg saman. Det skjer ved at Kragerø Energi Holding kjøper aksjar i Fredrikstad-selskapet. Direktør i Kragerø Holding, Geir Elsebutangen, seier dei erkjenner at dei er for små åleine.

  Geir Elsebutangen
  Foto: Roald Marker
 • Kritiserer utsatte ender

  Stokkender som ble satt ut i sommer for å bli jaktet på i Telemark, er funnet igjen i Bugårdsparken i Sandefjord, Sverige, Danmark og Nederland. Rikmannsjakta fører på denne måten til genetisk forurensing, mener Norsk Ornitologisk Forening. Godseier Leopold Axel Løvenskiold mener funnene viser at stokkendene er ville.

  Stokkender i gresset
  Foto: Chetan Rastogi / NRK