NRK Meny
Normal

Trygger sjølivet

Beredskapen langs Telemarkskysten styrkes i sommer. Solen trekker folk til sjøen, og det fører til større behov for beredskap.

Politibåt
Foto: Rainer Prang / NRK

 

Redningsselskapets minste redningsskøyte
Foto: Hege Bakken Rise / NRK

Både politiet og Redningsselskapet styrker bemanningen på sjøen.

Det er yrende sjøliv langs kysten av Telemark når varmen kommer. Men dette fører også til hyppigere tilfeller av ulykker.

I helgen ble til sammen fem personer skadet i ulykker i Eidangerfjorden, og fungerende politimester, Vibeke Heim Bæra, sier at det er viktig med god beredskap i tiden fremover.

Opptatt av tryggheten på sjøen

- Store deler av Telemarks befolkning flytter seg ut til kysten om sommeren. Vi er opptatt av at det skal være trygt å ferdes på sjøen og langs kysten.

- Vi er svært opptatt av å påse at regelverket omkring sjøfarten overholdes, sier Heim Bæra.

Til sjøs uten alkohol

- Vi passer på at folk ferdes på sjøen med tilstrekkelig aktsomhet og uten promille, sier Heim Bæra. 

Også Redningsselskapet stiller forsterket i sommer med tre ekstra redningsskøyter. Informasjonssjef Ingvar Johnsen mener dette er nødvendig.

- Antall båter vokser voldsomt, og det er sesongen for lystbåtfolket, og da er det viktig å ha ekstra vakt, sier han.

Samarbeid mellom flere

- Vi har også en skøyte sør i Vestfold, så vi er godt dekket opp for telemarkskysten, sier han.

Politiet har to uniformerte båter, i tillegg til andre båter som de disponerer.

- Politiet samarbeider med brannvesenet, Røde Kors og Kystvakten i oppsynet av kysten om sommeren, sier Vibeke Heim Bæra.

 • Kjørte båt med promille

  En mann fra Kragerø er i Nedre Telemark tingrett dømt til 21 dager fengsel for å ha ført motorbåt mens han var påvirket av alkohol. Straffen er betinget. Mannen mister båtførerbeviset i ett år, og må betale saksomkostninger på 5000 kroner.

 • Flere hører på lokalradio

  I 2017 fikk lokalradioene i Telemark og tre andre fylker mellom 10 og 15 prosent flere lyttere. Samtidig har den totale radiobruken gått ned, og NRK har tapt lyttere i alle regioner.

  DAB-radio
  Foto: Kristian Sønvisen Bye/NRK
 • Advarer mot å fjerne snøen selv

  Advarselen kommer fra Ottar Renholdt i Skagerak Energi. Snø og is har klumpet seg på strømkabler mange steder i fylket, og noen steder har tyngden fått ledningene til å bøye seg helt ned til bakken. Renholdt ber folk heller ringe og melde fra.

  Ligg unna farlige ledninger
  Foto: Eidsiva
 • Truet nabo med kniv

  Politiet har arrestert en mann fra Skien fordi han truet en nabo på Moflata med kniv. Naboen ble ikke skadet, men selvfølgelig svært redd. Operasjonsleder i politiet Vidar Aaltvedt forteller at de rykket ut straks de fikk melding. Da fant de mannen i sin egen leilighet med en kniv i hver hånd. Han er nå tatt hånd om.