NRK Meny
Normal

Trygger sjølivet

Beredskapen langs Telemarkskysten styrkes i sommer. Solen trekker folk til sjøen, og det fører til større behov for beredskap.

Politibåt
Foto: Rainer Prang / NRK

 

Redningsselskapets minste redningsskøyte
Foto: Hege Bakken Rise / NRK

Både politiet og Redningsselskapet styrker bemanningen på sjøen.

Det er yrende sjøliv langs kysten av Telemark når varmen kommer. Men dette fører også til hyppigere tilfeller av ulykker.

I helgen ble til sammen fem personer skadet i ulykker i Eidangerfjorden, og fungerende politimester, Vibeke Heim Bæra, sier at det er viktig med god beredskap i tiden fremover.

Opptatt av tryggheten på sjøen

- Store deler av Telemarks befolkning flytter seg ut til kysten om sommeren. Vi er opptatt av at det skal være trygt å ferdes på sjøen og langs kysten.

- Vi er svært opptatt av å påse at regelverket omkring sjøfarten overholdes, sier Heim Bæra.

Til sjøs uten alkohol

- Vi passer på at folk ferdes på sjøen med tilstrekkelig aktsomhet og uten promille, sier Heim Bæra. 

Også Redningsselskapet stiller forsterket i sommer med tre ekstra redningsskøyter. Informasjonssjef Ingvar Johnsen mener dette er nødvendig.

- Antall båter vokser voldsomt, og det er sesongen for lystbåtfolket, og da er det viktig å ha ekstra vakt, sier han.

Samarbeid mellom flere

- Vi har også en skøyte sør i Vestfold, så vi er godt dekket opp for telemarkskysten, sier han.

Politiet har to uniformerte båter, i tillegg til andre båter som de disponerer.

- Politiet samarbeider med brannvesenet, Røde Kors og Kystvakten i oppsynet av kysten om sommeren, sier Vibeke Heim Bæra.

 • Her kan du se Østafjells:

  Østafjells 18:50
 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.