NRK Meny
Normal

Sheriffen i Porsgrunn

PORSGRUNN (NRK) : Han ønsket så sterkt å bli ekte cowboy, at da han ikke fikk dratt til Amerika, skapte han sitt eget lille-Amerika, hjemme i Porsgrunn.

Arne Svensson samler på effekter fra USA. Han drømmer om å være cowboy.

En amerikansk Ford er obligatorisk for en som skal være sheriff. Arne kjører den store amerikaneren sommer som vinter.

Arne Svensson er ikke helt som andre nordmenn. Han lever drømmen om å være cowboy. Den lille leiligheten i Porsgrunn er fylt til randen av alt som har med USA og cowboyliv å gjøre.

Fikk tilbud om jobb på ranch

Arne har samlet på effektene helt siden han var tenåring. Nå er han blitt over 50 år, men har ingen planer om å slutte med hobbyen.

– Jeg har alltid hatt det sånn. Det er ikke noe annet liv for meg, sier Svensson og ler.

Da han var 16 år, satte Arne inn annonse i New York Times. Litt senere, fikk han tilbud om jobb på en ranch i Nebraska. Drømmen var i ferd med å gå i oppfyllelse, men så stoppet det opp.

Arne Svensson

Arne har bygd opp en egen western-bar i stua i leiligheten sin. Flaskene er fylt opp med champagnebrus.

Foto: Tone Lensebakken / NRK

Drømmen ble lagt på is

Arnes mor døde da han var 17. Dette førte til at han ikke greide å bryte opp og forlate familien. Drømmen om å bli cowboy ble lagt på is og han måtte fortsette å drømme om livet som han kunne hatt på prærien.

– Når det skjer ting i den nære familien, så er det litt vanskelig å vurdere hva man egentlig vil. Men i de senere åra, så har jeg vel nesten angret på at jeg ikke reiste likevel, sier Svensson.

Les også:

Nå planlegger han på nytt å dra til USA for å smake på cowboy-livet. Mens han venter på det, blir det stadig flere amerikanske effekter i den lille leiligheten i Porsgrunn.

 • Telen halverer antall papirutgaver

  Avisa Telen på Notodden kutter antall papirutgaver fra seks til tre per uke. Telen går dermed samme vei som flere andre lokalaviser. Omlegginga skjer fra 16. april, og redaktøren sier at det i stedet skal satses på digital journalistikk.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Éin tatt av skred

  Det var fire skiløparar som utløyste skredet ved Gaustatoppen. Éin av dei vart teken i skredet, men greidde seg ved å flyte oppå. Ingen andre skal ha blitt tekne av skredet og politiet avsluttar aksjonen.