NRK Meny
Normal

Satser mot junior-VM i Hviterussland

Skiskytter Aslak Nenseter fra Ulefoss er en av seks løpere på juniorlandslaget. Nå vil han til VM.

Aslak Nenseter fra Ulefoss er skiskytter på juniorlandslaget. Han vil kvalifisere seg til junior-VM i Hviterussland.

Aslak Nenseter satser friskt mot junior-VM i Hviterussland.

– Nå er det ca. en uke med samling en gang i måneden. I tillegg er det renn hele vinteren, så det blir mye reising. Jeg kan pakke bagen min, for å si det sånn.

Han har sitt siste år som juniorløper. For noen helger siden fikk han prøve seg mot de beste norske seniorløperne på Sjusjøen på Lillehammer. Det ble en 22. plass på fellesstarten.

– Det var jeg veldig fornøyd med. Der fikk jeg en bekreftelse på at både skytinga og langrennsformen er ganske grei. Nå skal jeg bare toppe formen inn mot VM, og for å komme dit må jeg gjøre fire gode løp, sier Nenseter.

Han kjemper med rundt 25 andre om seks VM-plasser.

– Det er en fordel for meg å være på juniorlandslaget, men jeg må prestere som alle andre. Ingenting er avgjort.

Aslak Nenseter

Skiskytteren fra Ulefoss i Telemark kjemper med rundt 25 andre om seks VM-plasser.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Litt bredere enn en fyrstikkeske

Liggende skyting. Aslak Nenseter er raskt ned i posisjon. Femti meter foran geværmunningen skal han treffe en blink med 4,5 centimeter i diameter. Det er omtrent en centimeter bredere enn en fyrstikkeske.

– For øyeblikket tror jeg at det er skytinga jeg er best på. Jeg håper at formen kommer enda sterkere utover vinteren. Jeg skal bruke hardøktene og konkurransene på å gå meg i form.

Nenseter sier han har et mål langt der fremme, men at det er langt igjen enda.

– Jeg ser jo at ting er mulig, og at jeg er på god vei. Likevel er det langt igjen til de beste i verden. Det er mange treningstimer, vilje og mye som skal klaffe for å komme dit, sier han.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.

 • Trafikkulykke i Skien

  Politiet melder om et trafikkuhell i krysset Hesselberggata/ Lundegata i Skien.

  Laster Twitter-innhold
 • Brevik-deponi på høring

  Forslag til planprogram for et mulig deponi for farlig avfall i Dalen gruve i Brevik, sendes nå ut på høring. Forslaget er utarbeidet av NOAH AS. Svarfrist på høringen er 31. januar neste år.

  Norcem total frå sjøsida
  Foto: Anne Lognvik / NRK