NRK Meny
Normal

RHI-ansatte er redde på jobb

PORSGRUNN (NRK): Ansatte og tidligere ansatte i RHI på Herøya forteller at de er redde og frykter for sin egen sikkerhet når de er på jobb. Ledelsen sier de tar HMS på alvor og har brukt 10 millioner kroner på å bedre sikkerheten det siste året.

RHI

Ansatte og tidligere ansatte hos RHI sier de er redde og føler seg utrygge på jobb.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Det var en grusom arbeidsplass. Helt jævlig, sier mannen som ikke jobber hos RHI lenger.

Han sier han flere ganger var redd. Han opplevde flere branner og eksplosjoner i sin tid i bedriften. Han får støtte av en som fortsatt jobber hos RHI.

– Det er en ukultur i bedriften. Og ja, det er mange som er redde. Jeg er redd, ledelsen tar oss ikke på alvor, sier arbeidstakeren, som er på jakt etter ny jobb.

NRK vet også at han som hadde jobben som HMS-sjef har sagt opp fordi han ikke fikk gjennomslag hos ledelsen for sitt fokus på sikkerhet og arbeidsmiljø.

Begge ønsker å være anonyme, av frykt for ikke å få ny jobb.

Fokus på sikkerhet

Thomas Frömmer er direktør på RHI i Porsgrunn. Han kjenner seg ikke igjen i det ansatte og tidligere ansatte forteller NRK.

Thomas Frömmer

Direktør på RHI Thomas Frömmer sier de har stort fokus på sikkerhet.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
Odd Molid

Odd Molid i RHI.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Vi har hatt noen problemer på enkelte av våre enheter, men vi jobber med å forbedre oss. Det siste året har vi investert 10 millioner kroner for å bedre sikkerheten på anlegget, sier Frömmer.

Han sier videre at han ikke kan skjønne hvorfor folk ikke føler seg trygge på jobb i RHI.

– Vi har gode prosedyrer for sikkerhet og jobber med dette hver dag, hver uke.

Les også:

Branner og eksplosjoner

Det har vært branner og eksplosjoner i RHIs fabrikker på Herøya. Senest i mai i år. Tillitsvalgte hos RHI mener sikkerheten er god hos bedriften. Likevel opplever de at det tidvis er utfordringer.

– Dette er på ingen måte noen livsfarlig plass å jobbe. Men hvis det smeller, så skjønner jeg at folk kan bli litt nervøse. Men jeg tror ikke folk flest går rundt og er redde, sier tillitsvalgt hos RHI Odd Molid.

RHI fabrikk

Det har vært branner og eksplosjoner i fabrikken til RHI på Herøya.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK