– Ikke et klart motiv bak drapet

Mandag starter rettssaken mot den 45 år gamle svenske statsborgeren som innrømmer å ha drept Anna Medvedeva. – Jeg tror ikke tiltalte kan peke på et motiv i denne saken, sier forsvareren.

Hytte, Reskjemheia.

Den 26 år gamle russiske kvinnen ble funnet drept i denne hytta.

Foto: Radio P5 Telemark

Den russiske kvinnen ble funnet drept i en hytte på Reskjemheia mellom Notodden og Bø i Telemark, høsten 2012.

– Fra påtalemyndighetens side vil det bli ført åtte vitner og en sakkyndig obdusent. De skal belyse hva som har skjedd i forhold til det tiltalen gjelder. I tillegg er tiltaltes forklaring veldig viktig i denne saken, sier aktor Petter Sødal til NRK.no.

Forsvarsadvokat Bjørn Nærum

Advokat Bjørn Nærum er mannens forsvarer.

Foto: NRK

I nesten to timer ble Anna Medvedeva holdt fanget av sin ekskjæreste før han drepte henne. – I avhør har han ikke fortalt noe om motivet for drapet, sier mannens forsvarer, advokat Bjørn Nærum.

– Jeg tror ikke vi kan si at det er et klart motiv i denne saken. Det har heller ikke kommet fram når vi har snakket sammen i ettertid. Det tror jeg verken han eller andre kan peke på, sier Nærum.

Les også:

Særdeles skjerpende omstendigheter

Den 45 år gamle svenske statsborgeren er tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Strafferammen er 21 års fengsel.

– Hva blir det viktigste for deg å prosedere på i denne saken?

– Det blir om det er riktig det som påtalemyndigheten hevder, at dette skal sees på som et drap som er gjort under særdeles skjerpende omstendigheter, eller et drap som er gjort for å dekke over en annen forbrytelse, nemlig den bortføringsdelen. Hvis det er slik at dette kommer inn, vil det gi en forhøyet strafferamme og vi er ivrig på å få frem at det ikke skal være på den måten.

Les også: