Rettsmedisinere undersøker funnet

SKIEN (NRK): Politiet sier det kan være et menneske som ble funnet i vannet ved langbryggene i Skien i går kveld. Opplysningene om at Kari Grønnestad ble drept og dumpet i et bur, kan dermed vise seg å stemme.

Søk etter død kvinne i Skienselva

Gjenstanden som ble heist opp fra Skienselva tirsdag kveld, var avgjørende for drapssaken mot kvinnen som sitter varetektsfengslet, sier politiet.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Dykkere fant, tirsdag kveld, en «gjenstand med et innhold» i elva ved Skien sentrum. Funnet har i løpet av natten blitt fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

Viktig gjennombrudd

– Dersom det er levningene av et menneske, er det klart at det er et viktig gjennombrudd i etterforskningen, sier politiadvokat Guro Siljan.

Kriminalteknikere fra Kripos og Telemark politidistrikt vil i løpet av dagen undersøke

Guro Siljan

Funnet kan vise seg å være avgjørende for etterforskninga av saken, sier politiadvokat Guro Siljan.

Foto: Anne Lognvik / NRK

funnet, for å avdekke om det inneholder levningene av et menneske.

Ifølge VG, tror politiet at Kari Grønnestad (56) blei puttet i et jernbur og senket ned i Skienselva av sin datter. Det kan være dette buret som ble funnet av dykkere i Skienselva tirsdag kveld.

Les også:

Fant det de lette etter

Det var nye opplysninger som gjorde at politiet gjenåpnet saken og siktet datteren for drap. Politiet har trolig nå funnet det som de har fått høre om drapet i avhør.

– Vi startet jo søket på bakgrunn av de opplysningene vi fikk, søndag. Det er jo også grunnen til at vi fant denne gjenstanden interessant og tok den opp i løpet av kvelden i går.

– Vil du si dere fant det som dykkerne søkte etter i går?

– Vi fant i alle fall noe som er interessant, holdt opp mot de opplysningene vi har og det etterforskningen viser så langt, sier Siljan.

Endrer siktelse

Mannen, som tingretten i ikke fant grunn til å varetektsfengsle for medvirkning til legemsbeskadigelse, har nå blitt siktet for å ikke hjelpe et menneske i nød.

Spørsmålet om varetektsfengsling behandles i agder lagmannsrett i dag.