NRK Meny
Normal

Rekordmange går konkurs

I Telemark har antall konkurser økt med over 28 prosent i juni i år. Konkursregisteret opplyser at tallet på konkurser i landet er til nå det høyeste noen gang.

Penger

Rekordmange bedrifter i Telemark er tvangsavviklet i juni.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Økningen i Telemark skjer hovedsakelig i tvangsavviklinger. Mest sannsynlig små aksjeselskaper som ikke har levert regnskap, sier underdirektør Karl Erik Rørmark ved Konkursregisteret.

Han kan ikke si noe konkret om hvilke bransjer som er hardest rammet her i fylket, men sier det ikke er grunn til å tro at Telemark skiller seg fra landet for øvrig.

– De bransjene som er generelt mest utsatt, er handel-, bygg- og restaurantbransjen. Det er grunn til å tro at det samme er gjeldende i Telemark, sier Rørmark.

Les også: REC-konkursen blant Norges dyreste

Økning også på landsbasis

-Totalt ble det registrert 771 konkurser og tvangsavviklinger i juni i år. Dette er det høyeste tallet vi noen gang har hatt, sier Rørmark.

Det ligger altså 3,8 prosent over fjorårets 743, som var den gamle rekorden.

Det er visse variasjoner fra fylke til fylke. Sogn og Fjordane var det fylket som hadde den største økningen i juni, med 116,7 prosent Hedmark økte med 105,3 prosent og Nordland med 84,2 prosent.

– Men man må huske at det for enkelte fylker dreier seg om lave antall konkurser og tvangsavviklinger. Små endringer i antallet kan gi store prosentvise utslag, avslutter Rørmark.

 • Kolonnekjøring over Haukelifjell

  Det er innført kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell som følge av uvær, melder Vegtrafikksentralen.

 • Som lyn fra klar himmel

  Tinn kommune fikk beskjed fra UDI om at asylmottaket på Mandheimen skal legges ned bare 15 minutter før neste års budsjett skulle behandles. Det forteller ordfører Bjørn Sverre Birkeland. Nedleggelsen får store konsekvenser for kommuneøkonomien og budsjettmøtet ble utsatt i en uke.

  Bjørn Sverre Birkeland
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Trailere står fast

  Flere trailere står på tvers i vegbanen på E134 mellom Åmot og Høydalsmo. Det er ikke meldt om personskade, men det skal være svært glatt på stedet, melder politiet.

 • Enig om revisor

  Telemark kommunerevisjon blir revisor for den nye regionen når Telemark og Vestfold blir slått sammen. Det ble bestemt på et felles fylkestingsmøte i Tønsberg i dag.