NRK Meny
Normal

Politiet rykket ut til et hus fullt av bensin

Politiet rykket i går kveld ut til en adresse på Stathelle i Bamble, der det var tømt bensin utover gulvet. Da politiet kom løp en mann opp på loftet, og slo seg gjennom taket til naboen.

Vidar Aaltvedt

Operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Vidar Aaltvedt, sier politiet har mange ubesvarte spørsmål, og skal følge opp saken.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Det var ingen brann på stedet, men det røyk kraftig. Røyken kom fra en røykgranat.

– Det er jo ikke akkurat vanlig handelsvare, sier Vidar Aaltvedt, operasjonsleder i Telemark politidistrikt.

– Kunne vært veldig farlig

Det var klokken 22.50 mandag kveld at alle nødetater rykket ut til en enebolig på Stathelle i Bamble kommune. Der hadde noen varslet politiet om at det var tømt bensin utover hele gulvet.

– Dette kunne vært veldig farlig. Bensin omdannes til damp og hvis den dampen antennes så eksploderer det, og hvis det er inne i et lukket rom, så blir det her veldig voldsomt, sier Aaltvedt.

Operasjonsleder Aaltvedt forteller at det var tre personer til stede da nødetatene kom, men at de som var der påsto at det hadde vært flere til stede.

Aaltvedt forteller at personene som var til stede var ruset og hører til et kriminelt miljø.

Da politiet kom til rekkehuset, rømte den ene mannen opp på loftet, og slo seg ned gjennom taket hos naboen.

Skal følge opp saken

– Vi har en del ubesvarte spørsmål, så dette skal vi følge opp, sier Aaltvedt.

Ingen personer ble skadet, men det var en voldsom brannfare, forteller Aaltvedt. Han forklarer at dampen fra bensinen er ekstremt antennelig.

– Det var jo derfor det ble ekstra kaotisk da det begynte å komme masse røyk, men dette viste seg altså å være fra en røykgranat på utsiden av huset, forteller operasjonslederen.

Politiet har tatt beslag i røykgranaten, og andre gjenstander, men operasjonsleder Aaltvedt ønsker ikke gå nærmere inn på hva.

– Vi etterforsker saken, så jeg må holde tilbake litt informasjon, sier han.