NRK Meny
Normal

Forsvarer: – Løslatelsen er et fornuftig trekk

Politiet har besluttet å løslate kvinnen som er siktet for drapet på sin egen mor i Skien. Siktelsen opprettholdes.

Skienselva der Kari Grønnestad ble funnet

Her i havnebassenget i Skien ble levningene av Kari Grønnestad funnet.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Den siktede er Grønnestads egen datter. Kari Grønnestad ble meldt savnet i 2012, og ble ikke funnet før i april 2015 i et bur i Skienselva.

– Løslatelsen er et meget fornuftig trekk. Min klients forklaring, og de tekniske bevisene, samsvarer med min klients forklaring, og ikke samboerens forklaring. Hun er lettet, sier kvinnens forsvarer Ellen Holager Andenæs til NRK.

  • LES ALT OM SAKEN HER

Siktelsen opprettholdes også for den drapssiktedes 35 år gamle samboer, som er siktet for brudd på hjelpeplikten. Det melder Telemark politidistrikt i en pressemelding.

Riksadvokaten avgjør fremover

Guro Siljan

Politiadvokat Guro Siljan sier saken nå ligger hos riksadvokaten.

Foto: Grete Ingebjørg Berge
Holager

Kvinnens forsvarer Ellen Holager Andenæs sier klientens hennes er lettet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Etterforskningen er i en sluttfase. Kvinnen har sittet fengslet i fem måneder, og vilkårene er ikke oppfylt for videre fengsling, sier politiadvokat Guro Siljan til NRK.

– Mener politiet at det holdepunkter for å ta ut tiltale?

– Det er opp til riksadvokaten å vurdere.

I løpet av høsten vil politiet oversende saken til Statsadvokatene i Vestfold og Telemark. Statsadvokatene sender innstilling til Riksadvokaten, som avgjør om det skal tas ut tiltale.

Fengslet i fem måneder

Datteren har sittet i varetekt i over fem måneder. Selv om etterforskningen er i en sluttfase, vil det ennå ta noe tid før saken er endelig avgjort.

Politiet har vurdert det slik at løslatelse ikke lenger er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet, står det i pressemeldingen.

Kvinnen blir løslatt førstkommende mandag. Politiet har ikke ellers noe nytt å meddele fra etterforskningen.

Blir ikke overrasket

Den drapssiktedes forsvarer Ellen Holager Andenæs sier hun ikke blir overrasket om siktelsen mot klientens hennes frafalles.

– Tolker du løslatelsen slik at politiet mener de har en dårlig sak?

– Jeg skal være forsiktig med å tolke hva politiet mener, men retten ville løslatt henne uansett. Det er jeg overbevist om.

Rekonstruerte det som skjedde

I slutten av august var den drapssiktedes samboer tilbake i leiligheten der drapet skal ha skjedd. Der forklarte han i detalj hva som skjedde i leiligheten for over tre år siden.

– Det ble en voldsom opplevelse for han å være tilbake på dette stedet, og voldsomt å forklare i detalj hva han mener skjedde den gangen. Det var også mye folk til stede som han ikke kjente, så da ble det et ekstra trykk. Han var sliten, men fikk fortalt det han skulle, og fikk frem alle de viktige detaljene, sa 35-åringens forsvarer Tollef Skobba til NRK.

Krimteknikere går inn i leiligheten i Skien

Krimteknikere går inn i leiligheten i Skien.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK