NRK Meny
Normal

Lesestund ble en suksess

PORSGRUNN (NRK): I forbindelse med bibliotekuka i Telemark tok ordføreren seg fri fra sin daglige jobb, for å gå inn i rollen som historieforteller på biblioteket i Porsgrunn.

Ordfører Øystein Beyer

En engasjert Ordfører leser for ivrige barn på Porsgrunn bibliotek.

Foto: Jonas Fossing / NRK

Ordføreren håper at han klarte å inspirere barna med sin egen historiefortelling.

– Jeg håper de ble inspirert. Det å stimulere til leselyst, det trigger fantasien. Det gjør at de skaper bilder i hodet, mer enn det jeg greier å lese, og ikke minst så blir de lesere selv etter hvert, og det er jo hele hensikten, sier en fornøyd Øystein Beyer.

Fornøyde barn

Selv om ordføreren sliter litt med å få kontrollen over de mange aktive barna, blir de musestille så fort han åpner boka og setter i gang.

Vi syntes han var veldig flink, selv om han virket litt nervøs, også var det godt med boller og saft, sier barna mens de gomler på boller.

Fornøyde barn

Barna fra Kirketjernet barnehage syntes det var gøy på biblioteket. Fra venstre: Nikoline, Lycke, Adele, William og Adam.

Foto: Jonas Fossing / NRK

Overraskelse på lur

Kari Moldvær

Avdelingsleder for barn og ungdoms avdelingen på Porsgrunn bibliotek Kari Moldvær, syntes lesestunden med ordføreren var vellykket.

Foto: Jonas Fossing / NRK

Når ordføreren var ferdig med å lese, ga han Porsgrunn bibliotek en gave på 3000 kroner. Dette er en sum som avdelingsleder for barn og unge, Kari Moldvær er svært fornøyd med.

Det var overraskende og veldig hyggelig, men det trengs absolutt. Vi sender så mange bøker ut til skoler og barnehager så det trengs alltid, slik at vi kan kjøpe noe nytt, forteller ei blid Kari Moldvær.