NRK Meny
Normal

Han blir ny lensmann i Drangedal

Olav Lia blir ny lensmann i hjemkommunen Drangedal.

Olav Lia

Olav Lia blir ny lensmann i Drangedal.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Lia kommer fra stillingen som miljøkoordinator i Telemark politidistrikt, og har tidligere vært lensmann i Nissedal.

– Jeg hadde vel egentlig ikke trodd at jeg skulle søke meg tilbake til lensmannskontoret, men når muligheten bød seg, blei jeg fristet, sier Lia til NRK.

Lensmannsstillingen er en midlertidig stilling, med varighet ut 2015.

– Bryr meg om kommunen

En av årsakene til at Lia ønsker seg lensmannsjobb i Drangedal, er at han bryr seg om kommunen han bor i.

– Det er viktig at kontoret er bemanna, og at lokalbefolkningen føler seg trygg. Jeg har jobbet ved lensmannskontoret i Nissedal i 16 år tidligere, de siste av dem som lensmann, så jeg har et godt nettverk og god kunnskap om hele Vestmar-regionen, sier Lia.

De siste tre årene har han vært miljøkoordinator i telemarkspolitiet, og det er ikke mistrivsel som gjør at han nå bytter jobb.

– Det har vært en spennende jobb, og jeg kommer nok til å ta med meg en del av miljøperspektivet inn i lensmannsjobben. Jeg tror også det har vært sunt å jobbe et annet sted enn på lensmannskontoret i noen år, det gir økt motivasjon, sier Lia.

– Må oppføre meg ordentlig

Det bor ikke så mange folk i Drangedal, og Lia mener det kan være en utfordring å både bo og jobbe som lensmann i hjemkommunen.

– Det er klart at det er små forhold. Men jeg har vært i dette gamet i mange år, og av erfaring vet jeg at så lenge jeg oppfører meg ordentlig, går det stort sett bra, avslutter Lia.

Det er ennå ikke klart når han starter på jobben som lensmann i Drangedal.

  • Gode tall for Porsgrunn

    I nesten hele landet faller boligprisene, mens i Porsgrunn øker prisene parallelt med at det tar kort til og få solgt. Sist måned var det en prisøkning på 1,4 prosent. Gjennomsnittet for resten av landet viser en nedgang på 1,6 prosent melder Varden.

  • Laster Twitter-innhold
  • Øver på et en kanalbåt synker

    I dag øver nødetatene i Telemark. Det skal øves på at en kanalbåt synker. Det vil bli utrykningskjøring i og nær Ulefoss. Det kommer også til å bli brukt farget markørrøyk i øvelsen.

  • Dårligere resultater for Yara

    Gjødselselskapet Yara med fabrikker på Herøya i Porsgrunn leverer svakere resultat i tredje kvartal i år sammenliknet med i samme periode i fjor. Konsernsjef i Yara, Svein Holsether, sier årsaken er høyere priser på energi, og svakere dollarkurs.