NRK Meny
Normal

Odd vant uten å imponere

Odd imponerte ikke spillemessig hjemme mot Stabæk. Det endte likevel i 2-0-seier etter at gjestene lagde straffe, scoret selvmål og fikk rødt kort.

Odd vant hjemme mot Stabæk

Odd jubler etter eliteseriekampen mellom Odd og Stabæk søndag. Se video i klippet over.

Odd imponerte resultatmessig med 2-1-seier over Molde i seriepremieren, og var klare favoritter hjemme mot Stabæk. Med god hjelp fra gavmilde gjester endte det til slutt i en oppskriftsmessig hjemmeseier.

– Jeg synes vi var ganske bra i Molde spillemessig, selv om vi fikk trykket mot oss på slutten. I dag er det gråere. Det er mulig det har litt å gjøre med at det er første hjemmekamp. Vi må jobbe videre og løfte oss, men har jo tross alt full pott, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.

Straffe og utvisning

Etter 62 minutter ble kampen avgjort. Stabæks midtbanespiller Giorgi Gorozia brukte hånda til å stoppe en heading like før ballen gikk i mål og ble korrekt utvist.

Odds Espen Ruud trillet ballen kontrollert til høyre etter at Sayouba hadde slengt seg motsatt vei.

– Det ble en sliteseier for oss i dag. Stabæk er gode til å holde på ballen, og vi får ikke til det harde presset vi ønsker. Men det er deilig med seier på en litt dårlig dag, sa Ruud etter kampen.

Stabæks håp om poeng forsvant helt da Nicolai Næss taklet et innlegg i eget mål et kvarter før full tid. Med én mann mindre hadde ikke gjestene noe å svare med.

Før pause hadde begge lag sine muligheter. Odd startet best, men Stabæk hevet seg utover i omgangen, og skapte et par sjanser ved spissen Adama Diomande.

Flott start

Etter 22 minutter av oppgjøret gikk Stabæk-keeper Mande Sayouba i bakken etter en duell i feltet. Odds Fredrik Nordkvelle avsluttet mot mål mens målvakten lå på gresset, men forsøket ble avverget av en forsvarsspiller på streken.

Odd har fått en flott start på årets sesong, og står med full pott etter to runder. For Stabæk er fasiten ett poeng så langt.

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK
 • Vestfold-ja til sammenslåing

  Vestfold fylkeskommune har akkurat fattet et enstemmig vedtak om sammenslåing med Telemark. Telemark har tidligere gjort samme vedtak.