NRK Meny
Normal

Odd slo endelig Molde

SKIEN (NRK): Molde tok gull i både serie og cup, men Odd hadde likevel størst økonomisk overskudd i 2014. Like bak følger Strømsgodset og Sarpsborg 08.

Odd jubel i NM-semifinalen mellom Odd og Sarpsborg

Blant klubbene som har offentliggjort resultatet for 2014, har Odd levert det beste i eliteserien økonomisk sett. Det jubler skiensklubben for.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Direktør Einar Håndlykken kunne presentere gode tall på årsmøtet i Odds ballklubb. Rekordresultatet på 7,5 millioner kroner var best i eliteserien i 2014. Så sent som i 2012 fikk Odd poengtrekk for dårlig økonomi.

Tjente på spillersalg

Einar Håndlykken

Einar Håndlykken er stolt over klubbens resultater i 2014.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Dette er ikke hverdagskost for oss. 2014 var et flott år for Odd med både sportslig og økonomisk suksess. Vi hadde vekst i både publikums- og markedsinntekter, sier Håndlykken.

– I tillegg hadde vi to spillersalg som ga oss inntekter, siden både Fredrik Semb Berge og Elba Rashani ble solgt til danske Brøndby, forteller Odd-direktøren.

– Hva betyr det for dere å slå Molde på økonomi i 2014?

– Det synes vi er moro. Jeg kjenner ikke resultatene til de andre klubbene, men det er selvfølgelig gøy for oss dersom vi leverer det beste resultatet i eliteserien.

Her er de beste resultatene blant klubbene som har offentliggjort sine resultater så langt.

 1. Odds ballklubb (7, 5 mill. kr)
 2. Strømsgodset (6,7 mill. kr)
 3. Sarpsborg 08 (4, 1 mill kr)

Molde så vidt i pluss

Rekordresultat ble det også for Sarpsborg 08 i fjor. Østfoldklubben har også klart å snu underskudd til overskudd på få år.

– Et overskudd på 4, 1 millioner kroner er vi svært fornøyd med, sier daglig leder i Sarpsborg 08, Richard Olsen, til klubbens hjemmesider.

Cup- og seriemester Molde måtte nøye seg med i overkant av 600.000 kroner i overskudd i fjor. Resultatet blir lagt fram på klubbens årsmøte tirsdag kveld.

Saken fortsetter under bildet.

Molde Cupgull

Molde-supporterne hadde mye å juble for i 2014, men økonomisk var det ikke noe jubelår.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Røde tall for Rosenborg

Klubbene skal rapportere sine resultater til fotballforbundet innen 15. mars. Det sier Rune Nordhaug, som er fagansvarlig for økonomi i Norges Fotballforbund. Han kan derfor ikke presentere noen endelig liste før denne datoen.

Erik Espeseth

Daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth, melder om et nytt millionoverskudd.

Foto: Christina Honningsvåg

Det er derimot ingen hemmelighet at de fleste eliteserieklubbene sliter og mange har røde tall i regnskapene for 2014. Det gjelder også Rosenborg, selv om trønderne slo Odd på tabellen i fjor.

Strømsgodset har levert gode resultater de siste årene og har fortsatt stålkontroll på økonomien.

Ifølge daglig leder Erik Espeseth gikk Strømsgodset i solid pluss med 6, 7 millioner kroner i 2014. Det er mindre enn i gullsesongen i 2013, men drammenserne var likevel nærmest Odd i fjor.

 • Pengar til OL i Telemark

  Formannskapet i Tinn kommune vil gjeva 500.000 kroner til arbeidet med å få OL til Telemark. Det skriv Rjukan Arbeiderblad. Vedtaket i formannskapet var samrøystes, og saka blir avgjort i kommunestyret sitt budsjettmøte i dag.

 • Auke i folketalet

  Med ein auke i folketalet på 3,8 prosent i år er det berre fire kommunar i Noreg som veks meir enn Bø. Det syner tal frå Statistisk sentralbyrå. Tala syner at åtte av atten kommunar i Telemark får ein auke i folketalet i år.

 • 14.-plass til Lid Byggland


  Langrennsløparen Ånund Lid Byggland frå Høydalsmo vart nummer 14 på 15 kilometer klassisk i Skandinavisk Cup. Mikael Gunnulfsen frå Ørn vart nummer 16. 200 løparar frå heile Skandinavia deltok i rennet.

  Ånund Lid Byggland
  Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK
 • Bonus til Hegh Arntzen

  Handballspelaren Emilie Hegh Arntzen får ein bonus på 50.000 kroner etter sølvmedaljen i handball-VM. Hegh Arntzen fekk eit kort innhopp i finalen der Noreg tapte for Frankrike.

  VM i håndball for kvinner. Norge-Ungarn (30-22)
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix