NRK Meny
Normal

Odd møter nord-irsk motstand i Europaligaen

Odd ønsket seg aller mest en tur til Færøyene, men er godt fornøyd med at de møter nordirsk motstand i første kvalifiseringsrunde i Europaligaen.

Einar Håndlykken

NORDIRSK MOTSTAND: Odd er godt fornøyd med motstanden i Europaligaens første kvalifiseringsrunde.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

– Dette er en trekning vi er godt fornøyd med. Vi hadde aller helst ønsket færøysk motstand, men når vi ikke får dratt til Færøyene er Nord-Irland litt artig. Dessuten er Ballymena United et lag vi sportslig sett kan slå, sier daglig leder i Odd, Einar Håndlykken.

De innledende kvalifiseringsrundene til Europa League ble trukket i sveitsiske Nyon mandag. Odd får hjemmekamp først i Skien, og kampen spilles 29. juni. Bortekampen spilles 6. juli.

– Det er også positivt at vi får første kamp hjemme. Da kan vi smelle til med en gang og sette standarden.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er også fornøyd.

– Vi er fornøyd. Det er et spennende land. Vi ønsket bortekamp først, men uansett, vi er seedet og skal slå det laget, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Penger i potten

Håndlykken legger ikke skjul på at det er viktig å avansere fra første runde i Europaligaen, ikke bare sportslig, men også økonomisk.

– Det er kjempeviktig. Det ligger en del penger om vi går videre. Likevel er det de sportslige resultatene som er de viktigste. Skal vi nå langt i Europaligaen må vi også forsere det første hinderet. Først og fremst skal vi gjøre telemarkingene stolte, og da må vi vinne den kampen.

Ballymena United kom på en 5. plass i den nordirske ligaen i fjor.

 • Lenger distriktssendinger på TV

  NRK forlenger distriktsendingene på TV. Fra og med førstkommende mandag blir sendingen før Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter. Sendingen før Kveldsnytt består og den totale sendetiden er da tilbake på samme nivå som før omleggingen.

  Nytt selvkjørstudio på tv
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Framleis folk utan straum

  Onsdag morgon var 59 kundar fordelt på fire utan straum i Skagerak Nett sitt område i Telemark og Vestfold. Det er flest kundar utan straum i Larvik og Lardal. I Skien og Porsgrunn er fem kundar utan straum.

 • Siste runde med nedbør

  Laster Twitter-innhold
 • Vegen gjennom Åmotsdal er open

  Vegtrafikksentralen melder at fylkesveg 503 mellom Straume og Nutheim er open for trafikk igjen. Vegen har vore stengt på grunn av fare for ras.