NRK Meny
Normal

Odd møter nord-irsk motstand i Europaligaen

Odd ønsket seg aller mest en tur til Færøyene, men er godt fornøyd med at de møter nordirsk motstand i første kvalifiseringsrunde i Europaligaen.

Einar Håndlykken

NORDIRSK MOTSTAND: Odd er godt fornøyd med motstanden i Europaligaens første kvalifiseringsrunde.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

– Dette er en trekning vi er godt fornøyd med. Vi hadde aller helst ønsket færøysk motstand, men når vi ikke får dratt til Færøyene er Nord-Irland litt artig. Dessuten er Ballymena United et lag vi sportslig sett kan slå, sier daglig leder i Odd, Einar Håndlykken.

De innledende kvalifiseringsrundene til Europa League ble trukket i sveitsiske Nyon mandag. Odd får hjemmekamp først i Skien, og kampen spilles 29. juni. Bortekampen spilles 6. juli.

– Det er også positivt at vi får første kamp hjemme. Da kan vi smelle til med en gang og sette standarden.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er også fornøyd.

– Vi er fornøyd. Det er et spennende land. Vi ønsket bortekamp først, men uansett, vi er seedet og skal slå det laget, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Penger i potten

Håndlykken legger ikke skjul på at det er viktig å avansere fra første runde i Europaligaen, ikke bare sportslig, men også økonomisk.

– Det er kjempeviktig. Det ligger en del penger om vi går videre. Likevel er det de sportslige resultatene som er de viktigste. Skal vi nå langt i Europaligaen må vi også forsere det første hinderet. Først og fremst skal vi gjøre telemarkingene stolte, og da må vi vinne den kampen.

Ballymena United kom på en 5. plass i den nordirske ligaen i fjor.