NRK Meny
Normal

Odd får hente ny keeper

Odd må klare seg uten landslagskeeper Andre Hansen (23) resten av sesongen. Skiensklubben har fått dispensasjon til å hente en ny målvakt.

André Hansen

Odds førstekeeper André Hansen er ute resten av sesongen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Sondre Rossbach

Odds andrekeeper Sondre Rossbach imponerte i hans første eliteseriekamp fra start forrige helg. Det er usikkert om han får stå resten av sesongen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Målvakten har en liten skade i nedre, fremre bukvegg. Odd-lege Ola Stamnes opplyser til NTB at det ikke blir klart før torsdag eller fredag om Hanssen skal opereres.

– Det som uansett er klart, er at André ikke spiller mer denne sesongen. Vi regner med at det vil ta to-tre måneder før han kan spille fotball igjen, sier Stamnes til TA

Sondre kan få muligheten

Odd søkte Norges Fotballforbund om dispensasjon til å hente en keeperløsning eksternt. Det har de fått tillatelse til, ifølge trener Dag-Eilev Fagermo.

– Vi undersøker hvilke muligheter vi har, og hvilke keepere som er tilgjengelige til hvilke priser. Det renner ikke over av penger i klubben vår, så vi prøver å bruke minst mulig på slike uforutsette hendelser, sier direktør Einar Håndlykken til NRK onsdag ettermiddag.

– Hvorfor kan dere ikke satse for fullt på Sondre Rossbach?

– Jo, det kan godt hende det ender med det. Han gjorde en fantastisk kamp mot Aalesund.

Rossbach selv trodde ikke han kom til å få spille mer enn den ene kampen mot Aalesund sist helg. Han er mer enn klar til å spille resten av sesongen.

– Hvis jeg får muligheten, skal jeg gjøre det beste ut av det. Det betyr mye å få spille mer, og det gir en stor mestringsfølelse å gjøre det bra. Jeg synes imidlertid synd på André, og skaden han har fått.

Einar Håndlykken

Einar Håndlykken er hemmelighetsfull når det gjelder ny keeper til klubben.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Hemmelighetsfull

Håndlykken vil ikke røpe om de har en spesiell keeper i sikte.

– Vi snakker med flere klubber, og ser at det sitter noen keepere på benkene rundt omkring som vi vurderer.

Håndlykken letter likevel litt på sløret. Vestfold-keeper Espen Bugge Pettersen, som nå spiller for Molde, er nemlig et aktuelt navn.

– Han er en god keeper, og er absolutt en kar som er aktuell. Vi vet imidlertid ikke om det er interessant for noen av partene ennå.

Flere Odd-nyheter:

 • Sakna mann funnen i god behald

  Ein mannleg bebuar frå Gulset sjukeheim som var sakna tidlegare i dag, vart etter kort tid funnen i god behald.

 • Nytt språktreningsprosjekt i Bø

  I Bø skal eit prosjekt i gartneri og skog gje språktrening og opplæring i å drive bedrift. Prosjektet er i regi av NAV og Midt-Telemark Næringsutvikling. Deltakarane er flyktningar med spesiell kompetanse og nordmenn med erfaring frå praktisk arbeid.

 • Meir i tilskot i ny kommune

  Bøndene på Hjuksebø kan få over ein halv million kroner i auka tilskot dersom bygda skulle bli ein del av Notodden kommune. Grunnen er at Notodden ligg i ei anna tilskotssone enn Sauherad.

 • Meir regn i vente

  Det kjem meir regn i Sør-Noreg dei neste dagane.

  Laster Twitter-innhold