NRK Meny
Normal

Odd-direktør: – Helt ellevilt

SKIEN (NRK): Nærmere tusen fotballelskere var på plass utenfor Skagerak Arena for å skaffe seg billetter til kampen mellom Odd og Dortmund da billettlukene åpnet klokka 12. Mange fikk ikke billett.

KØ: Fotballinteresserte sto i kø langt nedover fortauet utenfor stadion på Falkum i flere timer i dag.

Til tross for lange køer var det god stemning i solskinnet på Falkum i Skien.

– Vi kom kjørende fra Åmdals Verk i går kveld, og har sovet her i natt. Det har gått veldig greit, og vi har tatt det som en tur, sier Vegard Wrålid og Håkon Lie, som står aller først i køen.

Klokka 09 var det kø helt til hovedveien, langs hele kortsiden av stadion.

– Det er helt ellevilt, det er flere hundre mennesker her, sier Odd-direktør Einar Håndlykken.

– Kjøp sesongkort

Klokka tolv åpnet billettlukene og rundt 3000 billetter ble lagt ut for salg. Skagerak Arena har kapasitet på 12 000 tilskuere, men mange av billettene er allerede lovet bort til de med sesongkort, og til bortesupporterne.

– Det er vanvittig interesse, det er ingen tvil om det. Vi får anbefale folk å kjøpe sesongkort, for da får man forkjøpsrett neste gang Borussia Dortmund kommer på besøk, sier Håndlykken.

Alle som kjøper billetter i dag, har anledning til å kjøpe seks billetter. Nå er Håndlykken usikker på om alle som står i kø kommer til å få billett.

– Jeg begynner å tenke at det bare er så vidt at alle de som står i kø nå kommer til å få billett. Køen går over veien, og det er trafikkaos her. Så nå tror jeg vi må bygge en stadion til 20–30 000 mennesker, ler Håndlykken.

Han hadde rett. Etter drøye 90 minutter var billettene revet bort, og det var ikke nok til alle som hadde møtt opp i køen.