Norske menn i hus og hytte

Ting begynte å rulle for de tre voksne guttene fra Notodden da de gav ut plata "Fortsatt sveve høyt" i 2013. 5. april besøkte de Telemarkscenen.

Norske menn i hus og hytte

Norske menn i hus og hytte fra bluesbyen Notodden består av Øystein Lien, Runar Boyesen og Bjørn Borgen. De har jobbet sammen siden 2009 men først i 2013 kom altså debutplata. Øystein Lien, som for øvrig skriver alle gruppas tekster, forteller at dette er et hobbyprosjekt som de koser seg med på fritiden. Alle har dagtidjobb i skoleverket. Derfor har det tatt litt tid å komme seg i studio. Alle tre skriver melodier og det måtte siles kraftig da plata skulle spilles inn. Et luksusproblem ifølge gutta.

Høyt i et kirsebærtre.

Tekstene er viktige

De forteller små historier med sangene sine. Bjørn husker en gang en publikumer som spurte bandet etter konserten hva som skjedde videre med historien i en av låtene. De spiller heller for små intime og lyttende forsamlinger, enn for et stort og støyende publikum.

Du som kiler i hjertet

Norske menn i hus og hytte

er ikke et bandnavn men en bandsetning ifølge Øystein Lien. Selv om medlemmene bor henholdsvis i hus og en i hytte, er koblingen mot nasjonalsangen vår klar og tydelig. Et langt navn som likevel er lett å huske.

Fortsatt sveve høyt.