NRK Meny
Normal

Norske menn i hus og hytte

Ting begynte å rulle for de tre voksne guttene fra Notodden da de gav ut plata "Fortsatt sveve høyt" i 2013. 5. april besøkte de Telemarkscenen.

Norske menn i hus og hytte

Norske menn i hus og hytte fra bluesbyen Notodden består av Øystein Lien, Runar Boyesen og Bjørn Borgen. De har jobbet sammen siden 2009 men først i 2013 kom altså debutplata. Øystein Lien, som for øvrig skriver alle gruppas tekster, forteller at dette er et hobbyprosjekt som de koser seg med på fritiden. Alle har dagtidjobb i skoleverket. Derfor har det tatt litt tid å komme seg i studio. Alle tre skriver melodier og det måtte siles kraftig da plata skulle spilles inn. Et luksusproblem ifølge gutta.

Høyt i et kirsebærtre.

Tekstene er viktige

De forteller små historier med sangene sine. Bjørn husker en gang en publikumer som spurte bandet etter konserten hva som skjedde videre med historien i en av låtene. De spiller heller for små intime og lyttende forsamlinger, enn for et stort og støyende publikum.

Du som kiler i hjertet

Norske menn i hus og hytte

er ikke et bandnavn men en bandsetning ifølge Øystein Lien. Selv om medlemmene bor henholdsvis i hus og en i hytte, er koblingen mot nasjonalsangen vår klar og tydelig. Et langt navn som likevel er lett å huske.

Fortsatt sveve høyt.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK