Norsk hjelpearbeider drept i Kenya

Den 73 år gamle norske hjelpearbeideren og misjonæren fra Telemark, Jan Kristensen, er funnet drept i Kisumu i Kenya.

Jan Kristensen

Jan Kristensen fra Porsgrunn.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Kristensen jobbet i landet som misjonær og frivillig hjelpearbeider. Han hadde også sitt eget prosjekt, Prosjekt Gatebarn.

– Vi har fått informasjon om at en norsk statsborger, en 73 år gammel mann, skal ha mistet livet i Kisumu i Kenya. Den norske ambassaden i Kenya er i kontakt med avdødes familie og yter bistand. Vi ønsker ikke å gå inn på ytterligere spørsmål om saken på det nåværende tidspunkt, sier pressevakt Frode Andersen i UD til NTB.

– Tatt av politiet

Kristensen har jobbet som misjonær og hjelpearbeider i Kenya i mer enn 20 år. I 2010 ble han tildelt kongens fortjenstmedalje i sølv for sitt arbeid for gatebarn i Kenya.

– Han var trolig utsatt for et ransforsøk. De tre gjerningsmennene er tatt av politiet, sier Otto Halvorsen, en nær venn av Kristensen til NRK.no.

Kristensen og kona bodde i et boligfelt med andre utenlandske misjonærer som naboer. Området ligger i utkanten av byen i Kisumu.

– Det kom tre menn til porten der Kristensen bodde, spurte etter han og ble sluppet inn av vakten. Så gikk de inn i huset. Han ble funnet drept av familien senere, sier Halvorsen.