NRK Meny
Normal

Næss: – Må få tenke meg om

SKIEN (NRK): Jørn Inge Næss sier han må tenke gjennom konsekvensene av at han plutselig befinner seg på andreplass på stortingslista for Telemark Fremskrittsparti. For det kom brått på.

Jørn Inge Næss

OPPRYKKSKANDIDAT: Helgas bråk i Telemark Frp gjorde at Næss tok et uventet hopp oppover på partilista.

Foto: Telemark FrP

– Det er jo en spennende tanke, selvfølgelig. Det er klart at da jeg meldte meg på i forbindelse med nominasjonen var jeg klar til å gjøre en jobb for partiet., sier Jørn Inge Næss.

Næss er gruppeleder for Frp i Skien og er frikjøpt for å drive politikk fortrinnsvis i Skien kommune. Men fra august sier han at han bør være klar for å drive valgkamp også for Telemark Fremskrittsparti og Bård Hoksrud.

Jeg har kommet i en situasjon nå hvor jeg må tenke meg om i forhold til privat, jobb og egne ambisjoner. Nå står jeg som nummer to, og det kan hende jeg ender opp som nummer to.

Han har ingen kommentar til at opprykket kom etter at Gry-Anette Rekanes Amundsen brått trakk seg på årsmøtet fredag kveld.

Han sier han har full tillit til at fylkesleder Lars Lindskog håndterer denne saken på en god måte.

– Dette har brakt meg i en situasjon jeg ikke helt så komme, og det trenger jeg litt tid å tenke på.

Har ikke bestemt seg

Han sier at han ikke kjenner alle detaljer om bråket internt i Telemark Fremskrittsparti. Han mener også at konflikten ikke bunner i politikk, men om hvem som er kandidater bak Bård Hoksrud.

Slike uenigheter må en kunne leve med, sier han, og han mener også at han sjøl har den romsligheten som trengs.

– Jeg må få lov til å la dette synke inn før jeg tar stilling til om jeg ønsker å stå på denne andreplassen eller ikke når denne situasjonen nå har oppstått. Det er utenfor min kontroll dette her, sier Jørn Inge Næss.