NRK Meny
Normal

Nå kommer sommeren!

Nå kan du legge vekk ullongsen og topplua. Til helga kommer sommerværet.

Bading
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Vi har allerede fått en forsmak på sommeren. Og mer skal det bli. Til helga vil gradestokken krype godt oppunder 18 grader.

Varmt for årstida

Mange har nok for lengst spist sin første is i vårsola. Og det er ingen grunn til å stoppe. I helga kan du ta fram både grill og ispinner, for nå kommer varmen. En høytrykksoppbygging over Sør-Norge skyver gradestokken godt oppover på den røde sida, og gir oss en spesiell varm helg for årstida, forteller statsmeteorolog Øyvind Johnsen. 

18 grader

Spesielt varmt blir det i Telemark og ut mot kysten av Buskerud. Her vil gradestokken vise opp mot 18 grader. Vestfold påvirkes av den kalde sjølufta og kan ikke vente seg like varme temperaturer. Men innover i fylket vil det likevel være behagelige vårtemperaturer.

Så nå er det bare å tørke støvet av solbrillene og få fram grilldressen. Nå kommer sommeren!

 • 1–0 Odd

  Odd leder 1–0 over Lillestrøm til pause, etter scoring av Sigurd Hauso Haugen. Odd har dominert store deler av omgangen, men Lillestrøm har vist seg farlige på kontringer.

 • Ingen alvorlige skader

  En kvinne i 20-åra fikk smerter i hånda og et ben som følge av ulykka i Høgenheitunnelen i ettermiddag. En bil kjørte inn i en annen bil bakfra, men politiet melder at begge førerne slapp unna uten alvorlige skader.

 • Høgenheitunnelen er åpna igjen

  Høgenheitunnelen er åpna igjen etter en trafikkulykke, melder politiet. Det er lange køer i sørgående retning som følge av ulykka.

  Brevikstunnelen - kø
  Foto: Jan Erik Tangen