NRK Meny
Normal

Fevang møter kollegaene

Når Odd møter Notodden i cupens tredje runde, er det flere som møter gamle kjente. Én spiller møter til og med sin egen arbeidsgiver.

Morten Fevang

Når Morten Fevang onsdag fjerde juni bytter ut den hvite Odd trøya med den blå Notodden trøya, står hans egen arbeidsgiver på andre banehalvdel.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Notodden-trener Kenneth Dokken har spilt for Odd. Odd-spiller Herolind Shala har spilt for Notodden, Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har trent Notodden, og bor like ved.

Notodden-spiller Morten Fevang har spilt for Odd, og jobber også i Odd. Og lista går videre.

Fevang ser fram til å møte gamleklubben.

– Det blir nok en spesiell kamp - når du har spilt så mange år i Odd og så plutselig møter dem i cupen med et annet lag - men når kampen er i gang blir det bare moro, sier Fevang.

Oslo-derby i cupens tredje runde

Fevang gikk før denne sesongen fra Odd til nettopp Notodden. Men han er fremdeles ansatt i Odd, i markedsavdelingen.

– Det blir nok litt spesielt å sitte her på kontoret tidligere på dagen, og så opp og møte de samme folkene, men da skulle prøve å slå dem ut, sier Fevang.

Tror Odd vinner

Men Fevang har liten tro på at andredivisjonslaget Notodden klarer å slå ut gamleklubben.

– I bunn og grunn tror jeg nok Odd vinner, men vi får håpe vi klarer å gi dem god kamp, sier Fevang.

Dag-Eilev Fagermo

Dag-Eilev Fagermo vil toppe laget mot Notodden, som han tidligere har vært trener for.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Også Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har et spesielt forhold til klubben. Fra 2005 til 2006 var det blåtrøyene fra bluesbyen Fagermo var trener for.

– Det blir nok ikke så veldig spesielt - jeg har gjort det med Odd tidligere. Men det er klart, jeg bor der oppe og håper at Notodden skal gjøre det så bra som mulig, men det er også en kamp Odd må vinne.

Topper laget

Fagermo var godt fornøyd med å få nettopp Notodden i tredje runde.

– Nå blir det lokaloppgjør. Da kommer det forhåpentligvis masse folk, som gjør at Notodden kan tjene noen penger på kampen. Og det er bra for telemarksfotballen. Dette blir en fest, sier Odd-treneren.

Mot Fram Larvik valgte Odd å hvile en del av spillerne fra førsteelleveren. Det tror ikke Fagermo vil skje mot Notodden 4. juni.

– Vi får se hvordan vi ligger an, men det blir nok et mer toppa lag nå, sier Fagermo.